pijn bij aambeien

Wat zijn aambeien, hoe weet je of je ze hebt en wat zijn de gevolgen?

1. Wat zijn aambeien?

Aambeien zijn opgezwollen bloedvaten die dicht bij de anus zitten. Het zijn een soort spataders, maar dan op de vervelende plek rond het rectum.

Opgezwollen aders zijn zwakke plekken die pas klachten geven, als er druk op plaatsvindt. Een andere naam voor aambeien is hemmorroïden.

2. Wat is de oorzaak van aambeien?

De oorzaak van aambeien: Binnenin de anus zit een kluwen van aders. Zwellen deze aders op, dan stulpen ze uit. Een aambei lijkt dus op een uitstulping, maar dan in kussenvorm.

Als aambeien enorm opzwellen, puilen ze soms naar buiten. Aambeien kunnen al ontstaan door dagelijks te veel te zitten.

Door te veel te zitten kan er ook te weinig lichaamsbeweging zijn en is de kans op overgewicht ook groter. Dit zijn allemaal mogelijke oorzaken van aambeien.

Een gebrek aan vezels kan echter ook aambeien tot gevolg hebben.

3. Wat zijn de symptomen van aambeien?

  • Vaak geven aambeien klachten, als een branderig of pijnlijk gevoel tijdens de stoelgang.
  • Aambeien zakken soms uit, bij tijd en wijle zelfs door de sluitspier naar buiten toe. Hierdoor ontstaat vaak het gevoel, alsof er bij de anus een prop zit.
  • Als het slijmvlies van de aambei kwetsbaar wordt, komt er bij het afvegen soms wat helderrood bloed op het toiletpapier.
  • Ook dunne ontlasting of darmslijm kan door de sluitspier lekken en dit brengt vaak irritante jeuk aan de buitenzijde van de anus met zich mee.
  • Aambeien die in de anus worden afgekneld, zwellen nog meer op. Hierdoor kunnen ze kapot gaan. Ook hierdoor ontstaat wat helderrood bloedverlies, na of op de ontlasting.
  • Irritatie van de sluitspier en de huid eromheen, zorgen dan vaak voor een branderig gevoel of jeuk.
  • Ook na de stoelgang geven aambeien soms pijn. Soms bloeden of geven aambeien jeuk, omdat de sluitspier niet meer geheel goed afsluit.
  • Hierdoor kan dunne ontlasting of darmslijm uit de anus lekken. Irritatie van de de huid rondom de anus komt dan veel voor.
  • Aambeien geven bloed af doordat er ineens een bloedstolsel wordt gevormd.

3. Wat zijn de gevolgen van aambeien?

Het hebben van aambeien kan ervoor zorgen, dat lopen of zitten moeilijk wordt door de pijn. Het kan echt heel vervelend en belemmerend zijn.

De jeuk maakt het op sociaal gebied lastig. Even krabben in het openbaar is niet een optie. Uitgaan of sporten is vaak niet mogelijk met ernstige aambeien, omdat de pijn en jeuk dan te belemmerend zijn.

Aambeien kunnen pijn veroorzaken door de toenemende druk op de uitstulpingen. Bloedingen komen altijd onverwachts en dat brengt onzekerheid met zich mee.

Onbehandelde aambeien kunnen blijven groeien. Hierdoor worden de klachten steeds erger. In het ergste geval groeien ze erg snel, zonder dat het opgemerkt wordt. Hierdoor zullen flinke bloedingen kunnen ontstaan.

Het is mogelijk dat er meerdere aambeien ontstaan, die elk hun eigen klachten meebrengen. Hoe meer aambeien, hoe meer ongemak.

De sociale impact van aambeien kan erg groot zijn. De onzekerheid en pijn maken het niet eenvoudig, om je sociale contacten in stand te houden. Mentaal kan het dan ook verregaande consequenties hebben. Een depressie ligt dan snel op de loer.

4. Wil je nu af van die nare aambeien?

Wij hebben verschillende manier onderzocht zodat jij gelijk van die hardnekkige aambeien af kunt komen. Serieus het middel dat als beste uit de test is gekomen, wordt met 5 sterren beoordeeld door andere gebruikers.

Als jij direct van je aambeien af wilt kun je onze pagina over aambeien genezen bezoeken en je bent er gelijk vanaf.

Lees onze pagina: over verschillende- en de beste manieren om van aambeien af te komen>>>

1 gedachte over “Wat zijn aambeien, hoe weet je of je ze hebt en wat zijn de gevolgen?”

  1. Pingback: Hoe je aambeien zelf kunt behandelen - Aminobaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top