Diabetes type 2 huis tuin en keuken behandeling
Wat kun je zelf doen tegen diabetes type 2? Laten we allereerst zeggen dat wanneer je nog nooit een arts hebt bezocht en vermoed dat je diabetes type 2 hebt, dit het aller belangrijkste is wat je kunt doen. Een arts is een specialist en kan advies op maat geven, dat dit artikel waarschijnlijk te boven gaat.
1. Wat is belangrijk om wel en niet te doen bij diabetes type 2?
Eén van de dingen die niet helpen bij de behandeling van diabetes type 2 is een ongezond voedingspatroon met bewerkte voedingsmiddelen en weinig natuurlijke aminozuren, vitamines en mineralen. Want dit vergroot de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk.
Terwijl een uitgebalanceerd dieet, een gezond lichaamsgewicht en voldoende lichaamsbeweging sleutelfactoren zijn om het lichaam te beschermen tegen diabetes type 2.
Daarnaast zullen ook het vermijden van nicotine en alcohol het risico op het ontwikkelen van diabetes verkleinen.
Met bepaalde (niet al te grote) veranderingen in de levensstijl kunnen mensen met diabetes type 2 gezondheidsverbeteringen verwachten.
Dit geldt ook voor mensen met een verminderde insulinegevoeligheid of een verhoogde bloedsuikerspiegel.
Dit kan helpen om de langdurige afhankelijkheid van insuline-injecties te verminderen.
1.1 Er zijn drie dingen die iedereen kan doen om klachten te verminderen of diabetes type 2 te voorkomen:

- Bewegen. Trainen heeft meerdere positieve effecten. Zo verterkt training het hart, ondersteunt het gezonde gewrichten, verbeterd het de bloedsomloop en profiteerd uw algehele vitaliteit hiervan. Daarnaast kan een licht verhoogde bloedsuikerspiegel vaak beter onder controle worden gehouden met een gezond dieet en een goed bewegingsregime.
- Gezond eten. Zorg dat je voldoende groentje en fruit eet en daarnaast gezonde vetten en koolhydraten.
- Bovengenoemde aminozuren, vitamines en mineralen innemen. Hierdoor wordt het voor het lichaam makkelijker om de cellen te beschermen. Deze middelen zijn nauw verbonden met voeding.
2. Voor de bloedsuikerspiegel zijn onderstaande aminozuren erg belangrijk.
2.1 L-arginine
L-arginine verbetert de bloedsomloop. Bovendien is l-arginine significant betrokken bij de controle van de bloedvaten. Dit komt doordat dit aminozuur de bloedstroom en de bloeddruk beïnvloed.
Ook is arginine als voorloper verantwoordelijk voor de vorming van het stikstofoxidemolecuul. Dit is een stof die als verantwoordelijk wordt gezien voor de beheersing en verwijding van de bloedvaten.
Er zijn erg veel onderzoeken die hebben aangetoond dat arginine de bloeddruk en de bloedstroom verbeteren.
Daarom wordt voor mensen met dergelijke aandoeningen vaak supplementen met L-arginine aanbevolen.
Sommige van deze supplementen kunnen ook andere ingrediënten bevatten om de werking van arginine te versterken.
Dit kunnen bijvoorbeeld bepaalde planten extracten, vitamines of mineralen zijn. Waarvan is bewezen dat ze de positieve werking van l-arginine ondersteunen.
Veel gebruikte combinaties met arginine zijn: foliumzuur (vitamine B9), vitamine B6 en vitamine B12, maar ook extract van pijnboomschors.
Kijk daarom altijd op de verpakking, zodat je weet wat je inneemt wanneer u bijvoorbeeld andere medicatie slikt of allergieën hebt.
2.2 L-arginine verbetert de insulinegevoeligheid
L-arginine heeft een positief effect op de insulinegevoeligheid, dit werd in 2001 aangetoond en is daarna opnieuw aangetoond in recentere studies. [1] [2]
2.3 L-carnitine
L-carnitine vermindert het gebruik van glucose in het lichaam. Dit heeft als gevolg dat het kan leiden tot een sterke verbetering van het metabolisme van glucose. [3]
3. Vitamines en mineralen belangrijk voor de regulering van de bloedsuikerspiegel
3.1 Vitamine C
Jammer genoeg lijden veel diabetes patienten onder verhoogde (oxidatieve) stress. Dit is de reden dat hun lichaam een grotere hoeveelheid aan antioxidanten nodig heeft. Deze antioxidanten kunnen zijn: vitamine E, vitamine C en glutathion.
Dit heeft tot gevolg dat diabetes patiënten vaak een tekort aan deze antioxidanten hebben. Zij doen er dus goed aan deze extra binnen te krijgen via voeding en/of supplementen.
Het is opvallend hoeveel mensen er niet genoeg vitamine C in hun dagelijkse voeding hebben, om aan de dagelijkse behoefte te kunnen voldoen. De dagelijkse behoefte is minimaal 80 mg, meer is niet verkeerd.
Een bijkomend feit is dat diabetes patienten, tot wel 30% lagere vitamine C spiegels hebben dan mensen die geen diabetes hebben. Dit toont dus aan dat vitamine C voor mensen met diabetes extra van belang is.
Wat de kans op klachten alleen maar doet toenemen. Bovendien heeft een Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat een verhoogde inname van vitamine C de insulineresistentie aanzienlijk kan verbeteren. [4]
3.2 Zink supplement
Het wordt aanbevolen dat diabetes patiënten de zinkinname verhogen met 15 mg tot 25 mg per dag. [5] Dit omdat de aanwezigheid van zink mede zogt voor een goed metabolisme van vetten en suikers.
Diabetes patiënten verliezen twee tot drie keer meer zink in hun lichaam in tegenstelling tot personen met een normaal glucosemetabolisme. Wat natuurlijke aanzienlijke cijfers zijn en erop wijst dat er bij diabetici een grote behoefte aan zink is.
3.3 Magnesium
Vaak hebben diabetes patienten ook een lager magnesiumgehalte in hun bloed, wat ook niet bevordelijk is voor het tegengaan van diabetes type 2.
Een magnesiumtekort belemmert de natuurlijke behandeling van diabetes. Bovendien verhoogt het de insulineresistentie en verhoogt het risico op retinopathieën (schade aan de ogen).
Meer info? Check onze pagina over magnesium.
3.4 Chroom
Het mineraal chroom is een essentieel onderdeel van de glucosetolerantie. Want is het betrokken bij verschillende processen die het metabolisme van glucose en insuline bevorderen. Bovendien kan de inname van chroom helpen om glucose beter te verwerken. [6]
4. Gevolgen van diabetes type 2 in verband met fluctuerende bloedsuikerspiegels
Verhoogde bloedsuikerspiegels als gevolg van niet-gediagnosticeerde, onbehandelde of slecht gecontroleerde diabetes leiden tot ernstige schade aan de bloedvaten. Dit veroorzaakt een vermindering van de bloedstroom, waarbij de kleinste vaten het eerst worden getroffen.

4.1 Typische gevolgen van fluctuerende bloedsuikerspiegels zijn onder meer:
- Oogziekte (diabetische retinopathie), vooral bij type I diabetes maar ook bij type 2
- Erectiestoornissen bij mannen
- Verhoogde gevoeligheid voor hart- en vaatziekten (risico op hartaanvallen en beroerte nemen toe tot drie tot zes keer in vergelijking met de normale populatie)
- Een breed scala aan zenuwaandoeningen
- Diabetische voetziekte (een klein aantal percentage van de mensen met diabetes is genoodzaakt tot amputatie van de teen, voet of been)
5. Waar kunt u deze aminozuren, vitamines en mineralen kopen?
Wil jij deze aminozuren kopen om jouw diabetes symptomen of complicaties te verlichten? Dan kan dat bij Bodyandift.com. We vinden dit een fijne webshop omdat ze een zeer ruim aanbod van aminozuren hebben en ze een goede prijs/kwaliteit verhouding hanteren. Daarnaast is een bijkomend voordeel dat als je voor 22:00 besteld, je je bestelling de volgende dag in huis hebt.
Bronnen
1.“McInnes, D. (2012) Diabetic foot disease in the United Kingdom: about time to put feet first, Journal of Foot and Ankle Research, Volume 5, Issue 26 (pp.1-7).
2.“Hoang, H., et al. 2013. L–arginine, tetrahydrobiopterin, nitric oxide and diabetes, Current Opinion in Clinical Nutrition & Metabolic Care, Volume 16, Issue 1 (pp. 76-82).”
3.“Giancaterini, A. et. al. 2000. Acetyl-L-Carnitin infusion Increases glucose disposal in type 2 diabetic patients, Metabolism, Volume 49, Issue 6 (pp.704-708).
4.“Paolissimo, G. et al. 1995. Metabolic benefits deriving from chronic vitamin C supplementation in aged non-insulin-dependent diabetics. Journal of the American College of Nutrition, Volume 14, Issue 4 (pp. 387-392).”
5.“Grober, U. 2008. Orthomolecular Medicine. 3rd Edition, page 245.”
6.“Anderson, R., et al. 2000. Chromium in the prevention and control of diabetes. Diabetes Metabolism, Volume 26, Issue 1, (pp. 22-27).”