Afvallen boek

Review het koolhydraatarme dieet boek: De afslank receptenbijbel

Het beste boek koolhydraatarme dieet boek?

De afslankrecepten bijbel is een boek met recepten om af te vallen. Het boek is ontwikkeld door Drs. Oscar Helm. Hij is eigenaar van HappyHealthy en heeft nu dit super toffe boek geschreven. Het doel van het boek is om mensen te helpen tijdens hun afvalproces, door middel van lekkere maaltijden die ook nog voldoening geven. Je krijgt dus het beste van twee werelden. Oscar beweert inmiddels meer dan 3500 mensen geholpen te hebben met afvallen met dit boek, waaronder Nicolette van Dam. Hier moest ik natuurlijk meer van weten en zodoende ben ik op onderzoek uitgegaan.

Wat kun je verwachten van de afslankreceptenbijbel?

Tip: Er is een geheime kortingscode van het boek!: Hier hoef je niet de volledige prijs te betalen.

De afslankreceptenbijbel gaat uit van maaltijden op een koolhydraatarm dieet. Dit is tevens één van de meest gezonde en beste manier om af te vallen. Dit aangetoond middels studies. (1)

Het boek is zo opgesteld dat het maaltijden bevat die je op elk moment van de dag kunt bereiden. Hiermee bedoelen we dat er maaltijden zijn voor de ochtend, middag en avond. Zeer uitgebreid dus!

De recepten bevatten voornamelijk veel eiwitten en weinig koolhydraten. Als je vaker op onze website komt, weet je dat eiwitten ook er goed voor je zijn. Daarnaast zorgt Oscar ervoor dat je (door onder andere de weinige koolhydraten) ook zeer weinig geraffineerde suikers binnenkrijgt. Dit zijn echte dikmakers.

In totaal zijn het meer dan 100 recepten waarmee dus wel even vooruit kunt. In een notendop samengevat vinden we de volledigheid ruim voldoende!

Het boek heeft tot dusver een erg goede beoordeling gekregen van haar lezers en is zowel als e-book beschikbaar als in een papieren versie.

Ook zijn er nu extra bonus toevoegingen toegevoegd aan het boek, deze zijn onderaan de pagina te vinden. 

SAMENVATTING WAT KUN JE VERWACHTEN VAN HET BOEK?
De afslankreceptenbijbel gaat uit van een koolhydraatarm dieet om vet te verliezen. Het is er op gericht door middel van voedzame en vooral ook lekkere recepten, afvallen gemakkelijker te maken. Het boek bevat meer dan 100 recepten en is erg goed beoordeeld door haar lezers. Het bevat nu ook een aantal bonussen.

Zowel in e-book als in fysieke vorm.

Waarom is deze manier van afvallen zo goed voor je?

Deze manier van afvallen is stukken beter dan zogenoemde ”crash diëten” waarbij je een hele week alleen maar shakes of andere onverzadigbare dingen eet of drinkt.

Dit heeft meerdere redenen:

 • Afvallen gaat niet in één week, maar dit moet je structureel doen. Daarom is het wel zo fijn dat de maaltijden die je eet voedzaam zijn en een verzadigd gevoel geven.
 • Als je lichaam de juiste voedingsstoffen binnen krijgt, val je op een gezonde manier af. Je zult meer vet verbranden en minder spiermassa.
 • Crash diëten of gewoon ongezonde diëten zorgen ervoor dat je ook veel minder energie hebt, hierdoor zullen ook je werkprestaties kunnen afnemen.
 • Wanneer je bepaalde voedingsstoffen niet meer binnenkrijgt, zal het afvalproces alleen maar langzamer gaan. Het is dus belangrijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Eventueel kun je je voeding verrijken met aminozuren of andere supplementen.
 • Je zult je daarnaast mentaal erg zwak voelen als je een ”crash dieet” volgt. Je zult een stuk beter gemutst zijn als je gezonde voeding uit de afslank receptenbijbel eet.

Is de manier van afvallen zoals omschreven haalbaar?

Laten we voorop stellen dat afvallen mentaal nooit de voorkeur heeft, het is veel fijner om elke dag te kunnen eten wat je wilt. Echter zijn er bepaalde redenen dat je wil afvallen, bijvoorbeeld een goed figuur. 

Hierdoor kan het soms nodig zijn om een periode op je voeding te letten en wat strenger voor jezelf te zijn. Het is daarbij belangrijk dat je een methode volgt die haalbaar is, want als je het niet afmaakt schiet je er weinig mee op.

De methode omschreven in dit boek is één van de betere afvalmethodes die ik gezien heb, eerlijk waar. Het zijn lekkere recepten en je krijgt genoeg essentiële voedingsstoffen binnen om je overdag fit en krachtig te voelen. 

Ook wordt er uitgelegd waarom je bepaalde voeding eet, hierdoor begrijp je de achterliggende gedachte beter, wat voor mij erg stimulerend werkt.

Voor mijzelf werkte het het beste wanneer ik deze methode voor een periode van 1 tot 2 maanden volg en er dan voor zorg dat dit bijvoorbeeld niet in december is. Dan heb ik namelijk veel verjaardagen en vallen de feestdagen er ook nog binnen. Dit heb ik één keer geprobeerd, met zeer weinig resultaat tot gevolg.

Echter zijn de maanden januari en februari zeer rustig voor mij en kon ik zodoende hier goed de methode van de afslankreceptenbijbel toepassen. Dit had tot gevolg dat ik meer dan 5 kilo verloor over een tijdsbestek van 5 maanden.

SAMENVATTING IS HET HAALBAAR?
Mijn conclusie is dus dat de methode uit de afslankreceptenbijbel haalbaar is als je er voor zorgt dat je het dus ook effectief kunt toepassen, zonder op verjaardagen en feestjes van de methode af te stappen.

hoe goed is de afslank receptenbijbel

Doelgroep van de afslank receptenbijbel

Het maakt bij het lezen en opvolgen van dit koolhydraatarme dieet boek niet uit hoe oud, jong, vrouw of man bent. Het is bedoeld voor iedereen die wat kilo’s wil verliezen en zich fitter wil voelen d.m.v. gezonde en lekkere gerechten. 

Dit betekent ook dat de methodes en basisprincipes uit dit boek voor iedereen toepasbaar zijn ongeacht wie je bent. 

Er kan hiermee gezegd worden dat de afslankmethode die ontwikkeld is door Drs. Oscar Helm ontwikkeld is voor iedereen die aantrekkelijker, maar vooral ook gezonder door het leven wil gaan. 

Het voordeel van het boek is dat je naast he opvolgen van dit boek ook leert over gezonder leven en je dit dus kunt blijven toepassen ook als je ooit weer een keer wat anders zal koken dan wat er in dit veelzijdige boek staat

Visuele ondersteuning van het effect van de afslank receptenbijbel

Hieronder zie je in Oscars eigen woorden en uit een gedeelde tabel hoe effectief de afslank receptenbijbel is ten opzicht van een ”gewoon dieetprogramma”. 

de effectiviteit van een koolhydraat arm dieetboek

Bonus

Dit was namelijk nog niet alles, naast dat dit een boek voor op de eerste plaats recepten bevat, bevat dit boek ook een dieetplan en een algemeen deel over gezonde voeding.

Of dat nog niet genoeg was zijn er ook nog een aantal bonus recepten te vinden, die los staan van de eerste 100+ recepten:

 • Bonus 1: Dag- en Weekmenu’s en Boodschappentips. Dit is een bonus die onderdeel is van het boek: de afslankreceptenbijbel en bestaat uit een menu voor zes weken. Elke dag uit deze weken zijn vooraf recepten bepaald die op een betreffende dag gegeten kunnen worden. Hiervoor is dus een complete boodschappenlijst gemaakt, waarbij je het alleen hoeft te halen en te koken.
 • Bonus 2: 12 richtlijnen voor een slank en Gezond Lichaam. Dit zijn twaalf richtlijnen die onder de algemene informatie van het boek vallen en daar begint hij dan ook mee. Ze behoren tot de eerste 30 pagina’s.
 • Bonus 3: Het Utieme Afslankprogramma.
 • Bonus 4: 10 Gezonden toetjes. Eigenlijk horen toetjes niet in de afslankreceptenbijbel en misschien staan ze er daarom ook wel niet in… Toch wordt er een los e-book meegeleverd met 10 recepten. En nog gezond ook.
 • Bonus 5: 84 Gezonde tussendoortjes. Dit is een extra e-book dat je erbij krijgt. Het is downloadbaar als PDF-bestand en bevat 84 tussendoortjes. Het is een leuke aanvulling op de recepten, maar de opmaak is niet om over naar huis te schrijven. Toch een leuke aanvulling!

Of wil je dit jaar weer geen summer-body hebben?

Wie is Oscar Helm (de schrijver) van de afslankreceptenbijbel?

Oscar Helm is de schrijver en ontwikkelaar van de afslankreceptenbijbel. Hij is Orthomoleculair voedingsspecialist van beroep en deelt zijn ervaringen van het koolhydraatarme dieet graag met anderen. 

Oscar Helm is een bekende naar in de dieetwereld en heeft zijn gram gehaald met het schijven van dit boek. Het is namelijk een erg waardevol boek.

Wanneer je zijn schrijfstijl leest, is het duidelijk dat hij passie heeft voor het koolhydraatarme dieet. Dit merk je doordat alles duidelijk en met onderbouwing wordt uitgelegd. 

Er zijn ook vele video’s verkrijgbaar bij de verkoop van zijn boek, waarbij hij zelf tips en uitleg geeft, die door eerdere gebruikers als erg waardevol beoordeeld zijn.

 

de schrijver van de afslankreceptenbijbel
Dit is Oscar Helm, de schrijver van het populaire koolhydraatarme dieet boek, de afslank receptenbijbel.

De visie van Oscar helm

Wat als eerste belangrijk is om te benoemen is dat Oscar vindt (en daarin heeft hij gelijk) dat de voedselindustrie mensen ontzettend misleid. Er zijn namelijk veel dingen die als gezond worden bestempeld, maar dit helemaal niet zijn. 

Zo zie je in de supermarkt vaak veelbelovende gezondheidsbeloften op producten die eigenlijk nergens op terug kunnen vallen. Ze zijn dus nergens op gebaseerd. 

Hiermee tonen voedselfabrikanten aan dat zij hun portemonnee belangrijker vinden dan wat de mensen die hun producten kopen te consumeren krijgen. 

Hierop volgend heeft Oscar zijn visie ontwikkeld en is hij dieper gaan onderzoeken wat nou echt belangrijk is wanneer iemand op gewicht wil blijven of slanker wil worden. In de afslank receptenbijbel is deze visie terug te vinden in bewoordingen en recepten. 

Deze afslankmethode wordt onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek en is dus gebaseerd op feiten. 

Wanneer je het boek van Oscar Helm leest zal je erachter komen dat zijn visie over afvallen en optimale gezondheid gebaseerd is op 5 elementen:

 • Logica
 • Oermens
 • Ervaring
 • Culturen
 • Wetenschap

In het koolhydraatarme dieet boek worden deze aspecten verder toegelicht. 

Waarom is Oscar Helm te vertrouwen?

Hij is gecertificeerd om zichzelf doctor te noemen op het internet en heeft dus erg veel kennis op het gebied van diëten en afvallen. 

Daarnaast zijn er vele tevreden gebruikers die je voor gingen met een aankoop van de afslank receptenbijbel. 

Gedeelde ervaringen van eerdere gebruikers van de afslank receptenbijbel

Natuurlijk ben je dan ook nieuwsgierig naar die tevreden reacties van andere gebruikers. Hieronder zullen we er enkele delen. Er zijn er meer te vinden via de link naar het boek die we hier meermaals delen op de pagina. 

positieve reacties op de afslank receptenbijbel
ervaringen koolhydraat arm dieet boek

Kun je nog gebruik maken van een garantie na aankoop?

Bij aankoop van de afslank receptenbijbel krijg je een garantie van 60 dagen cadeau. Dit houdt in dat wanneer je niet tevreden bent met je aankoop, je binnen 60 dagen na aankoop nog je aankoopbedrag terug krijgt.

Dit is natuurlijk iets wat veel zekerheid biedt dat je een goed product koopt, want als het product niet goed is krijg je natuurlijk geen geld terug garantie. 

Ook al koop je dit product vandaag dus aan en je blijkt later niet tevreden, dan kun je altijd nog je geld terug krijgen. Geen verliezers!

Boek heeft een update gehad; bekijk het hier + preview

Bekijk hieronder de video die is opgenomen door Oscar zelf, waarmee hij een inkijkje geeft in zijn afslank receptenbijbel. 

Een goede indruk van het beste koolhydraatarme dieet boek van dit moment dachten wij zo!

Wat zijn naast de resultaten op het gebied van afvallen nog meer leuke bijkomstigheden?

Mensen vallen gemakkelijk 4-6 kilo af met afslank receptenbijbel in de eerste weken. Dit is het effectief van effectieve koolhydraatarme recepten, gebaseerd op de juiste ingrediënten.

Dat is echter nog niet alles, want wanneer je volgens de recepten uit dit boek eet en dit natuurlijk volhoudt (want dat is niet moeilijk) dan zal je nog meer positieve effecten ervaren.

Een kleine greep uit de bijkomende positieve effecten die komen kijken bij het diëten volgens de afslank receptenbijbel:

 • Aanzienlijke daling van je cholesterolwaarden;
 • Ook een flinke verlaging van de bloeddruk;
 • Een fitter, fijner en gelukkiger gevoel;
 • Minder moeite om in slaap te komen en overdag een energieker gevoel.

Zo zie je maar dat dit koolhydraatarme dieet boek verder gaat dan afvallen alleen en dat je gezondheid in algemene zin zal toenemen en daarmee ook je gemoedstoestand.

Wat kunnen we vertellen over de recepten van het koolhydraatarme dieet boek?

In de afslank receptenbijbel is dus veel informatie te vinden omtrent het koolhydraatarme dieet. Het onderbouwt sterk waarom het koolhydraatarme dieet zo effectief is. 

Daarnaast wordt je getrakteerd op meer dan 100 erg veelzijdige recepten. Dit zijn recepten voor dressings, salades, ontbijt, lunch, diner, maar ook drankjes. Uiteraard kun je zelf ook inspiratie op doen en de gerechten enigszins eigen maken. Kijk wel uit dat je niet teveel calorieën toevoegt!

Op het gebied van diner recepten wordt zelfs nog onderscheid gemaakt in de recepten tussen recepten op basis van vlees en vees, maar ook vegetarische recepten en recepten zonder koolhydraten. 

Alle recepten zijn voorzien van de broodnodige informatie en je blijft dus niet met vragen zitten, het is echt voorgekauwd (niet letterlijk natuurlijk). Zo staat er zelfs bij hoeveel tijd het kost om een gerecht te bereiden en zijn er vele variaties beschikbaar.

Daarnaast is bij alle recepten zit een professionele maar realistische foto van hoe het gerecht eruit moet komen te zien. Dit geeft je natuurlijk een betere kijk op wat je uiteindelijk wil gaan maken. 

 

Je bent hier niet voor niets toch?

10 gedachten over “Review het koolhydraatarme dieet boek: De afslank receptenbijbel”

 1. Ik wil zeker een summerbody hebben dit jaar. Niet alleen voel ik me dan nog net wat lekkerder over mezelf het is ook veel gezonder om in shape te zijn dan overgewicht te hebben.

  Ik heb dit NOOIT GEWETEN, maar slechte voeding veroorzaakt zelfs 30% van alle kankersoorten! Bizar hè

  Ik schrok best wel toen ik hier achter wasgekomen in een gesprek met Ellen Kampman in de podcast Levenslessen. https://youtu.be/v-P0sNV_5Ik

 2. Pingback: Hoe kun je het afvalproces versnellen? - Aminobaas

 3. Pingback: Vetverbranding - Aminobaas - Natuurlijke fatburners

 4. Pingback: Wat is de beste voeding voor het opbouwen van droge spiermassa? - Aminobaas

 5. Pingback: Droog trainen vrouwen - Aminobaas - 23 tips voor vrouwen

 6. Pingback: Hoe kun je het afvalproces versnellen? Super tips - Aminobaas

 7. Pingback: Hoe kun je jouw vetverbranding stimuleren? - Aminobaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Scroll naar top