online fitness coaching

Personal training online volgen: Dit kun je verwachten

In dit artikel lees je of online personal training wat voor jou is en kom je erachter waar je rekening mee moet houden

Steeds meer mensen willen fit worden. Dit is echter niet eenvoudig. Een avond in de sportschool doorbrengen is voor veel mensen een obstakel, waardoor het sporten er vrijwel niet meer in zit. Echter is hier een oplossing voor.

Je kunt een personal training online volgen. Hierdoor heb je de vrijheid om het te doen wanneer het jou het beste uitkomt en je kunt het gewoon vanuit huis doen. Je moet dan wel de beste keuze voor personal training online gaan vinden. Onderstaande informatie kan jou helpen om de beste keuze te maken.

Wat is personal training online

Bij veel mensen komt de vraag al snel op: Wat is personal training online? Het is belangrijk dat deze vraag eerst beantwoord wordt voordat er daadwerkelijk een goede training gevolgen kan worden. De cursussen bestaan namelijk uit een groot aantal variaties, waardoor het niet eenvoudig wordt om een keuze te maken.

Personal training online volgen is eigenlijk hetzelfde als met een personal trainer in de sportschool aan de slag gaan, maar dan via de online wegen. Je gaat samen met een trainer aan de slag om jouw doelen te realiseren.

Een personal training online is flexibel. Het kan jou helpen om jouw gezondheidsdoelen te behalen, terwijl je toch een stok achter de deur hebt. Alleen aan jouw doelen werken, kan soms leiden tot opgeven. Je hebt niet de juiste motivatie om door te gaan, waardoor het doel niet bereikt wordt.

Als je dan bij een sportschool aan de slag gaat met een goede personal trainer zal het veel tijd gaan kosten. De virtuele trainingen zorgen ervoor dat je toch de motivatie krijgt van een trainer, zonder dat je hiervoor veel aan de kant hoeft te zetten. Jij bepaalt namelijk welke tijd je opoffert.

Bij een personal training online heb je dus wel de begeleiding die je nodig hebt, maar hoef je je niet meer aan de tijden in een sportschool te houden. Jouw progressie wordt via een systeem bijgehouden. Je kunt zowel voor spieropbouw gaan trainen als voor het verbranden van vet.

Mocht je een keer iets overgeslagen hebben, zal de personal trainer dus wel vragen waarom je jouw oefeningen niet gedaan hebt. Ook kun je er in veel gevallen voor kiezen om te bellen met jouw trainer om bepaalde zaken te bespreken. Zo kun je nog meer profijt behalen aan jouw training en ligt ieder doel binnen handbereik.

SAMENVATTING WAT IS PERSONAL TRAINING ONLINE
Wanneer je online personal training volgt ben je in principe bezig met dezelfde dingen als wanneer je personal training volgt in een sportschool. Het belangrijkste is dat je samen met jouw personal trainer, jouw doelen gaat realiseren. Dat kan online net zo effectief als fysiek. Je zal meer motivatie krijgen en een groot voordeel is dat je zelf je tijd kunt indelen wanneer het jou schikt.

personal trainer online vinden
Met een online personal trainer kun je net zo fit worden als met een personal trainer in het echt!

Hoe volg je personal training online?

De tweede vraag die je jezelf moet stellen is hoe je een personal training online kunt volgen. Het gaat immers heel anders in zijn werk dan de trainingen bij een sportschool. Hiervoor ga je eerst kijken naar de platforms waarop het aangeboden wordt.

Op basis hiervan zal een training namelijk anders ingericht worden. Online fitness begeleiding kan namelijk gedaan worden door middel van een app, maar ook een website. Daarbij zal iedere online fitness coach weer op een andere manier contact met jou gaan zoeken.

Over het algemeen bestaat een online personal trainingsprogramma uit een aantal video’s die je kunt gebruiken. Deze zet je aan op jouw laptop of tv, waarna je meedoet met de oefeningen. Hierbij moet je goed op gaan letten dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert.

Bij de oefeningen wordt vaak een onderscheid gemaakt tussen beginner en gevorderde. Stap voor stap werk je dus naar jouw doel toe. Als een bepaalde oefening niet goed werkt, kun je hierover contact opnemen met de personal trainer.

Online fitness begeleiding kan echter ook komen door middel van gesprekken via Skype of videobellen. Dit zijn 1 op 1 sessies, waarbij de personal trainer direct kan zien wat jij doet. De online fitness coaching is hierdoor ook effectiever. Je kunt direct gecorrigeerd worden als je een oefening verkeerd uitvoert.

Hiermee heb je minder kans op blessures en zullen de oefeningen daadwerkelijk zijn werk gaan doen. Je hebt hierbij ook de mogelijkheid om vragen te stellen, zodat alles duidelijk wordt. Aan het einde van de sessie wordt jouw progressie opgeschreven, zodat je bij de volgende sessie weer door kunt gaan waar je gebleven was.

Online personal training bestaat immers uit een groot aantal sessies. Samen met de personal trainer ga je kijken hoeveel sessies er nodig zijn. De programma’s zullen hierdoor altijd uiteenlopen en geheel op maat gemaakt zijn. Daarbij is de invulling ook helemaal op jou aangepast.

Je zult hierdoor altijd effectief werken aan jouw doelen. Online fitness coaching gaat daarom altijd bij jou passen en je kunt er vaak meer aan behalen dan je behaalt tijdens een uur in de sportschool.

SAMENVATTING HOE VOLG JE ONLINE PERSONAL TRAINING
Je kunt op verschillende manieren personal training online volgen, zoals via een app of website. Sommige trainingsprogramma’s bieden video’s aan die je op elk moment van de dag kunt bekijken. Andere programma’s bieden ook skype- en belsessies aan. Zo kun je gemakkelijk contact houden met jou trainer en eventueel vragen stellen. Je kunt ook met je trainer vooraf afstemmen wat je doelen zijn en op basis daarvan het aantal sessies bepalen.

online personal coach fitness
Je kunt het ook samen doen!

De voordelen van deze online personal training

Een personal training online volgen zal jou vanaf het begin veel voordelen op kunnen leveren. Het is goed om te bekijken wat er te halen valt aan de beste online fitness coach, zodat je jezelf hierop in kunt gaan stellen.

1. Altijd in te plannen wanneer het uitkomt

Een van de voordelen van deze online personal training is dat je het aan jouw drukke schema aan kunt passen. Afhankelijk van het programma dat jij volgt, kun je namelijk zelf bepalen wanneer je aan de slag gaat. Zo hoef je niet binnen de openingstijden van de sportschool aanwezig te zijn, maar kan het ook vaak in de late avonduren. Er zijn namelijk altijd video’s beschikbaar waarin de oefeningen worden uitgelegd, zodat je ze na kunt gaan doen en toch sportief bezig bent.

2. Flexibiliteit op basis van jouw doelen

Een ander groot voordeel is dat je een programma kunt vinden dat bij jou past. Zo kun je gaan kijken naar de personal training online door middel van video’s, maar ook door contact met een professional. Het is afhankelijk van jouw doelen en binnen welke tijd je dit doel wilt behalen wat het beste bij je gaat passen. De flexibiliteit die je hiervoor terugkrijgt, kan jou weer verder helpen. Voor sommigen is het contact met een personal trainer van belang, omdat er meer op het spel staat dan alleen een aantal uren in de week sporten. De motivatie is dan nodig om door te blijven gaan op de langere termijn.

3. Een fitnessschema dat bij jou past

Bij een personal training online heb je altijd op maat gemaakte fitnessschema’s. Als je zelf al regelmatig aan het sporten bent geslagen, ben je er wellicht al achter gekomen dat het niet eenvoudig is om een schema te hebben dat bij jouw doelen en wensen aansluit. Een personal trainer kan jou helpen om wel een schema te hebben dat effectief gaat zijn. Hierbij wordt gekeken naar jouw lichaam en hoe deze zich ontwikkelt. Aan de hand van jouw situatie krijg je dus een schema waarmee je kunt gaan werken, zodat je je voor de volle 100 procent in kunt gaan zetten om jouw doelen te bereiken.

4. De beste basis op het gebied van technieken

Van hieruit is het ook eenvoudiger om aan de juiste technieken te gaan werken. Je kunt een fitnessschema van internet halen, maar dan weet je alsnog niet of je alles naar behoren uitvoert. Door een personal training online te volgen word je begeleid in het uitvoeren van de oefeningen. De video’s van de trainer kunnen hier al bij helpen. Ook de extra tips en weetjes kunnen jou weer nieuwe inzichten bieden. En als je het even niet meer weet, staat de personal trainer voor jou klaar om de oefening samen te doen. Zo weet je zeker dat je jouw lichaam niet overbelast of dat het geen effect heeft voor jouw lichaam.

5. Jouw vragen snel beantwoord

Een personal training online volgen geeft jou dus ook de gelegenheid om antwoorden te krijgen op de vragen die je hebt. Je hoeft zelf dus niet alle zoekmachines af te struinen in de hoop dat het antwoord ertussen staat, maar stelt hem direct aan jouw trainer. Dit kan jou weer kostbare energie besparen, zodat je je weer kunt richten op jouw programma. Tevens bespaar je jezelf hier ook veel tijd mee, wat over het algemeen toch al een van de voordelen van een online personal training is. Het is tijd en energie dat weer in andere zaken gestoken kan worden om de doelen te kunnen bereiken.

beste online fitness coach

Kosten van online personal training

De kosten van online personal training zijn een van de zaken waar je op wilt gaan letten als je voor een nieuwe personal trainer gaat kijken. Over het algemeen kun je jezelf veel geld besparen als je met een online coach aan de slag gaat.

Alleen zijn er een aantal factoren die ervoor kunnen zorgen dat de kosten voor jou anders uit gaan vallen dan bij andere deelnemers aan een cursus. Zo kun je een personal trainer online zo goed als gratis krijgen, maar kan het ook hogere kosten met zich mee gaan brengen.

Een van de factoren die ervoor kan zorgen dat je meer of minder betaalt, is de vorm die aan de training wordt gegeven. Een personal training die voornamelijk gericht is op video’s die je thuis kunt bekijken, kost vaak minder dan wanneer er een personal trainer contact met jou opneemt.

Hierdoor kun je een goedkope online fitness coach vinden, terwijl je zelf aan de slag gaat met het doen van de oefeningen. De meeste video’s zijn online of via een app terug te vinden, waardoor er voor iedereen dezelfde soort oefeningen paraat staan.

Een andere factor voor de kosten van een personal training online volgen, is de tijd die je eraan spendeert. Een maand aan de slag gaan kan op de langere termijn bijvoorbeeld duurder zijn dan wanneer je voor langere tijd een verbinding aangaat met een personal trainer. Je krijgt op de langere termijn namelijk vaak korting op het totaalpakket.

Het kan daarom lonen om te bekijken welke programma’s er beschikbaar zijn. Zorg er hierbij wel altijd voor dat je goed op blijft letten welke doelen je voor jezelf stelt, zodat je niet steeds opnieuw een abonnement aan hoeft te gaan.

SAMENVATTING KOSTEN VAN ONLINE PERSONAL TRAINING
Het kosten aspect is bij online personal training erg aantrekkelijk ten opzichte van personal training face to face. Je kunt namelijk al zeer goedkoop een programma van goede kwaliteit aanschaffen online. Hierin zijn video’s vaak goedkoper dan echt contact hebben en onderhouden met je trainer. Ook dien je te letten op het tijdsaspect van de training. Hoe langer de training duurt, hoe duurder de training zal zijn.

Ervaringen met online personal training

Om te weten te komen of een personal trainer iets voor jou is, kun je naar de personal training online ervaringen gaan kijken. Er zijn verschillende mensen die bepaalde programma’s al uitgeprobeerd hebben en een beoordeling hebben achtergelaten. Je kunt de ervaringen van deze online cursus personal training daarom altijd gebruiken om jouw keuze op te baseren. Het is daarbij belangrijk dat je niet alleen gaat kijken naar de ervaringen die op de website van een bepaalde cursus staan, maar ook naar de ervaringen op onafhankelijke websites.

De personal training online ervaringen kunnen jou op verschillende manieren inzicht bieden in de cursus. Zo kan er bijvoorbeeld meer over de inhoud van het programma verteld worden, waardoor je weet of dit aansluit bij het programma dat op de website van de cursus wordt vermeld. Ook kun je meer te weten komen over de trainer zelf. Niet iedereen vindt dezelfde trainers goed, doordat er een bepaalde mentaliteit te vinden is. Zorg er daarom voor dat je altijd zoveel mogelijk ervaringen doorneemt, voordat je de kosten voor een bepaald programma gaat betalen.

Hoe maak je de beste keuze voor je online personal trainer

De beste online fitness coach vinden, is niet altijd eenvoudig. Hoewel je een groot aantal factoren mee kunt nemen in het maken van een keuze moet je namelijk goed op gaan letten dat jouw geld op een goede manier uitgegeven wordt en je dus ook een goed programma tot jouw beschikking hebt. Een aantal van onderstaande factoren mogen hierbij niet vergeten worden.

1. De opleiding van de personal trainer

Een van de zaken die je in het achterhoofd moet houden voor de beste keuze voor personal training online is de aanwezigheid van certificaten. Een goede personal trainer heeft certificaten en opleidingen behaald om de trainingen te kunnen volgen. Op de website van de trainer staan deze opleidingen vaak vermeld, waardoor je in een oogopslag kunt zien of je bij de juiste uitgekomen bent. Zonder deze certificaten kan het zijn dat de personal trainer zijn hobby in de sportschool uit gaat voeren en jou dus niet de juiste begeleiding kan gaan geven.

2. Specialisaties meenemen in de keuze

Je kunt daarnaast kijken naar de specialisaties van een personal trainer. Een personal training online volgen, moet volledig op jou aansluiten. Als je bijvoorbeeld blessures hebt waar rekening mee gehouden moet worden, dan kan het verstandig zijn om een personal trainer te hebben die hier voldoende vanaf weet. Zo kunnen oefeningen beter op jouw lichaam aangesloten worden. Hierbij is een goede communicatie ook van belang. Je moet immers kunnen bespreken als een bepaalde training niet goed werkt of jou nieuwe lichamelijke klachten op gaat leveren.

3. Communicatie via verschillende kanalen

Bij communicatie komt echter meer kijken dan alleen communicatie op het gebied van de oefeningen. De communicatie kan namelijk ook op het gebied van apps, websites en de videogesprekken die je gaat volgen. Je moet daarom altijd gaan bekijken aan welke communicatie je behoefte hebt. Waarom moet je voor deze online personal training kiezen als je ook andere mogelijkheden tot jouw beschikking hebt en het beter bij jouw behoeften aan kunt laten sluiten? Je moet nooit genoegen nemen met minder om jouw doelen te behalen en dit geld ook op het gebied van communicatie.

4. De beoordelingen van andere gebruikers

Een goed beoordeelde online personal training is altijd een goede optie. Een goede beoordeling zegt namelijk veel over de invulling van het programma en over de persoonlijkheid van de fitness coach. Zelfs de beste professionals kunnen immers qua persoonlijkheid niet bij jou gaan passen, waardoor jouw doelen steeds verder weg komen te staan. Je moet iemand daarom ook kunnen vertrouwen. Jouw gezondheid ligt immers niet meer alleen in jouw handen, maar ook in die van een trainer. Zorg er daarom altijd voor dat je zoveel mogelijk de ervaring van deze online cursus personal training van anderen bekijkt, zodat jouw keuze op een goede manier gemaakt kan worden.

5. De kosten van een personal training online

De laatste factor die meegenomen moet worden, is jouw eigen budget. Je hebt wellicht al een idee hoeveel het mag gaan kosten. Je volgt een personal training online vaak voor het besparen van kosten. Toch komt een personal training in verschillende prijsklassen. Een goedkope online fitness coach hoeft daarom niet altijd de beste oplossing te zijn, maar je kunt het wel zo goedkoop mogelijk maken door de andere factoren mee te nemen. Zo heb je altijd een goede oplossing en zal het jouw budget meer dan waard zijn.

SAMENVATTING WAT IS HET BELANGRIJKST OM OP TE LETTEN BIJ JE KEUZEE
Het kosten aspect is bij online personal training erg aantrekkelijk ten opzichte van personal training face to face. Je kunt namelijk al zeer goedkoop een programma van goede kwaliteit aanschaffen online. Hierin zijn video’s vaak goedkoper dan echt contact hebben en onderhouden met je trainer. Ook dien je te letten op het tijdsaspect van de training. Hoe langer de training duurt, hoe duurder de training zal zijn.

Onze beste keuze voor een online personal trainingsprogramma

Dat kan er maar eentje zijn en dat is onderstaande keuze geworden. Dit trainingsprogramma heeft alles wat je wil en scoort erg hoog op bovenstaande belangrijke punten. Het is een training die bijzonder goed is gewaardeerd door eerdere gebruikers en zal jou zeker helpen je doelen te realiseren.

Wij raden iedereen die vooruitgang wil boeken op een relatief korte termijn deze training aan. Daarnaast is de training op dit moment in prijs verlaagd en zal de prijs kwaliteit verhouding zeer aantrekkelijk zijn.

 

  • 00Days
  • 00Hours
  • 00Minutes
  • 00Seconds

1 gedachte over “Personal training online volgen: Dit kun je verwachten”

  1. Pingback: Hoe kun je jouw metabolisme verhogen? - Aminobaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top