hoeveel volwassenen en jongvolwassen zijn er met slaapproblemen

Hoeveel volwassenen hebben er tegenwoordig wel niet last van slaapproblemen?

Een kwart van de bevolking heeft slaapproblemen

slecht slapen

Volgens het CBS had maar liefst een kwart van de Nederlanders (24%) een slaapprobleem in 2018. Dit betekent dus dat zij vaak niet kunnen slapen en over het algemeen slecht slapen. 

In 2017 was dit 21% en er is geen reden om aan te nemen dat dit verbeterd. Het heeft namelijk deels te maken met de drukte die we overdag ervaren en het kijken op de technologische apparaten voor het slapengaan. 

De toename van deze twee factoren is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Daarom nemen slaapproblemen ook steeds verder toe. Gelukkig zijn er wel dingen die je kunt doen om je slaap te bevorderen. Zoals bijvoorbeeld niet meer op je telefoon kijken vlak voor het slapen gaan. Echter zijn er dan nog steeds mensen die niet tot rust kunnen komen voor het slapengaan.

Slaapmiddelen worden liever vermeden omdat dit op de lange termijn geen uitkomst bied maar het juist moeilijker maakt om zonder slaapmiddelen te gaan slapen. Het is uitstel van executie. Een ander probleem dat verscholen ligt in slaapmiddelen is dat ze niet goed zijn voor de gezondheid.

In dit geval kun je beter meer natuurlijke producten nemen voor het bevorderen van je slaap. Kruidenthee kan bijvoorbeeld helpen, maar ook bepaalde aminozuren of rustgevende oefeningen als mindfulness[1]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top