kcal snickers en mars

Hoeveel kcal zit er in een Mars, Snicker of Twix?

De laatste keer dat ik een mars at was waarschijnlijk een paar maanden geleden. Ik eet meestal liever iets anders, zoals een appel of een banaan.

Er zijn veel redenen waarom ik liever iets anders eet in plaats van een mars. Ten eerste zijn mars of snickers een reep met een zeer hoog caloriegehalte.

Het heeft ook de neiging om erg zoet te zijn, wat niet altijd mijn voorkeur heeft. Ten slotte denk ik dat er andere soorten candybars zijn die ik leuker vind om te eten dan een mars.

Calorieën in een mars

Mars is een lekker stukje chocolade maar niet erg gezond. Het is alsof je veel suiker eet – je kunt er op dat moment van genieten, maar op de lange termijn is het niet goed voor je. In totaal bevat een Mars 229 calorieën.

We onderscheiden de beroemde Mars, met zijn zwarte omhulsel en rode letters, herken je uit duizenden. De reep weegt 51 gram, waarbij 35 gram koolhydraten is, 8,5 gram vet en 2,1 gram eiwit. Het suikergehalte is met 31,5 gram erg hoog, want dit zijn zo’n 10 suikerklontjes.

Calorieën in een snicker

Snickers is een chocoladereep waar veel mensen van genieten omdat het goed smaakt. Het is echter niet erg gezond omdat het veel suiker en weinig voeding bevat.

Een “gemiddelde” Snickers weegt ongeveer 50 gram en heeft ongeveer 241 calorieën. Het koolhydraatgehalte is 30,3 gram, waarvan 25,9 gram suiker.

In de afgelopen decennia daalde een Snickers-snoepreep van 5 gram lager naar Mars, maar nog steeds goed voor ongeveer zeven of acht suikerklontjes.

Als het gaat om het vetgehalte, komt Snickers uit met 11 gram. Per 11 gram is vier gram vet verzadigd. Het eiwitgehalte is ongeveer 4 gram, waarschijnlijk vanwege de pinda’s.

Calorieën in een Twix

Twix is een populair chocoladesnoepje met twee repen chocolade, met een karamelvulling in het midden. Hoewel Twix lekker is, is het niet erg gezond omdat het veel suiker en calorieën bevat.

Het bestaat dus uit twee helften kunnen, links en rechts. Links en rechts samen dragen zo bij ten voordele van ongeveer 248 calorieën; wanneer je het deelt, heeft het een aanzienlijke invloed op je behoefte aan levensonderhoud.

Van de totale koolhydraten van 32 gram is 24,4 gram suikers. Minder dan in een Marsreep of Snickers, maar de hoeveelheid suikers is nog steeds gelijk aan maar liefst 8 suikerklontjes.

Twee gelijke helften van een Twix samen bevatten 12 gram vet, waarvan 7 gram verzadigd. Het eiwitgehalte is 1,1 gram.

Hoeveel kcal in verschillende snacks, lees er hieronder wat meer over en doe inspiratie op omtrent gezonde vervangers.

Andere snacks die in dit rijtje passen zijn niet veel beter

Soortgelijke snacks van Mars, Snickers en Twix zijn allemaal slecht voor je. Ze bevatten veel suiker en vet, waardoor je ongezond kunt worden. Als u bijvoorbeeld te veel Snickers eet, kunt u buikpijn krijgen en zich vermoeid voelen.

Ongezonde tussendoortjes zijn ongezond omdat ze vaak veel suikers en vetten bevatten. Dit betekent dat ze je ongezond en dikker kunnen maken. Op de achterkant van het product kun je zien hoeveel suiker en vet het bevat.

Als je bijvoorbeeld een zak chips hebt, wil je misschien vergelijken hoeveel gram suiker en vet er in die zak zit met hoeveel gram suiker en vet er in een stuk fruit zit.

Let op: vetten en suikers uit natuurlijke bronnen worden vaak wel als gezonder beschouwd. Wat betreft vetten hebben we hier veel informatie over geschreven.

Voedingswaarde van veel vergelijkbare snacks

Welke Snack?Calorieën per stukAantal gram vet
Balisto 954,5
Bounty265 14,5
Bros1358,5
Kinder Bueno1208
Kinder Chocolate704,5
KitKat23512,5
Lion1959,0
Maltesers100 5
Mars2307,5
Milky Way1957
M&M’s (met pinda’s)25013
Rolo1255,5
Smarties753,0

Wat kun je beter nemen in de vorm van een gezonde versie?

Een gezonde snack kan zoiets zijn als een Griekse yoghurt met cacaopoeder toegevoegd, die veel smaak heeft en een gezonde versie is van gewone cacoa. Voeg eventueel wat vezelrijk voedsel toe om je een verzadigd gevoel te geven en je door te laten gaan tot je volgende maaltijd.

Andere goede voorbeelden van gezonde snacks zijn vers fruit en groenten, gezonde noten, zaden, volkoren crackers, magere kaas en magere eiwitbronnen zoals gegrilde kip of vis.

Deze snacks zitten allemaal boordevol belangrijke voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om gezond en energiek te blijven.

Bekijk onderstaand boek voor veel inspiratie

Het hebben van een boek met gezonde snacks is als het hebben van een receptenboek voor optimale inspiratie.

Net zoals het volgen van een recept u kan helpen een perfecte maaltijd te bereiden, kan het volgen van een lijst met gezonde snacks u helpen de beste keuzes te maken als het gaat om uw dieet.

Het boek met snacks geeft je ideeën voor maaltijden die zowel voedzaam als heerlijk zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Scroll naar top