Hoeveel calorieën verbrand je met zwemmen

Hoeveel calorieën verbrand je met zwemmen?

Zwemmen is een geweldige manier om calorieën te verbranden en is voor velen een zeer plezierige vorm van lichaamsbeweging.

Zwemmen is een geweldige low-impact oefening die gemakkelijk kan worden aangepast om de intensiteit te verhogen of te verlagen, waardoor het een geweldige optie is voor mensen van alle fitnessniveaus.

Het is ook een activiteit met weinig impact op de gewrichten en andere gevoelige lichaamsdelen en waardoor het in vergelijking met veel andere sporten, voor de meeste mensen goed te beoefenen is.

Zwemmen kan je op een aantal manieren helpen gewicht te verliezen, waaronder het verhogen van jouw stofwisseling, het helpen meer calorieën te verbranden en jouw cardiovasculaire gezondheid te verbeteren.

In de volgende alinea’s zal je onder andere lezen hoeveel calorieën je met zwemmen kunt verbranden.

Het aantal calorieën dat je verbrand met zwemmen

Het aantal verbrande calorieën tijdens het zwemmen hangt af van iemands gewicht, zwemintensiteit en trainingsduur.

Wanneer je in een rustig tempo zwemt, kun je afhankelijk van persoonlijke factoren tot 500 kcal per uur verbranden.

Zie de tabel hieronder voor een indicatie van het aantal verbrandde calorieën per uur, per gewichtsklasse:

Gewicht in kilogramAantal kcal verbranden per uur
50 kg270 kcal
60 kg325 kcal
70 kg380 kcal
80 kg440 kcal

Gemiddeld verbrand je tijdens het zwemmen zo’n 600 tot 950 kcal per uur als je intensief zwemt. Dat is veel, maar je moet oppassen dat je dit niet compenseert door te veel te eten.

Zodra je uit het water klimt, snakt je lichaam altijd naar een extra snack. Een flinke snack of een drank met veel suikers kan je calorieverbruik teniet doen, ongeacht hoeveel je traint.

Hoe lang je dan moet zwemmen om af te vallen?

Wanneer je gemiddeld 850 kcal per uur verbrandt moet je toch meer dan 10 uur zwemmen om één kilo vet te verbranden. Dit komt omdat een kilo vet ongeveer gelijk staat aan 9000 kcal.

Tuurlijk speelt voeding ook een grote rol. Wanneer je gezonde voeding combineert met wekelijks een paar uurtjes zwemmen, dan kun je grote slagen maken.

Is zwemmen een goede sport om af te vallen?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de beste sport voor gewichtsverlies afhankelijk is van het individu.

Maar wanneer je je aan een gezond eetpatroon kan houden is zwemmen een zeer effectieve manier om in korte tijd veel calorieën te verbranden en dus een zeer effectief hulpmiddel in het afvalproces.

Zwemmen is echter een geweldige oefening voor algehele conditie en gewichtsverlies, omdat het alle belangrijke spiergroepen in het lichaam aanspreekt en een aanzienlijk aantal calorieën verbrandt.

Zwemmen kan ook een activiteit met weinig impact zijn, waardoor het een goede keuze is voor mensen met gewrichtsproblemen.

Is zwemmen in vergelijking met andere sporten meer effectief om af te vallen?

In vergelijking met andere sporten, zoals hardlopen of fietsen, kan zwemmen effectiever zijn om gewicht te verliezen, omdat je relatief veel calorieën verbrandt zonder daar heel intensief voor te trainen.

Sommige onderzoeken suggereren dat zwemmen effectiever kan zijn voor gewichtsverlies dan sommige andere vormen van lichaamsbeweging, zoals fietsen of hardlopen.

Men denkt dat dit komt omdat zwemmen een aerobe oefening met matige intensiteit is, die nog steeds meer calorieën verbrandt dan fietsen of hardlopen (beide oefeningen met hoge intensiteit).

We hebben een artikel gewijd aan de beste sporten om af te vallen>>>

Kun je beter één keer heel lang zwemmen of het verdelen over meerdere keren?

De hoeveelheid gewichtsverlies die je kunt bereiken door te zwemmen, is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder hoe vaak en hoe lang je traint.

Zwemmen is een geweldige oefening voor algehele conditie en gewichtsverlies, maar om significante resultaten te zien, moet je consistent zijn met je trainingen.

Probeer een paar keer per week 30-60 minuten te zwemmen, en je zou resultaten moeten gaan zien in termen van gewichtsverlies en een betere gezondheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Scroll naar top