Zelf je aambeien behandelen?

Aminozuren, vitamines, mineralen en verschillende koelmiddelen/zalfjes kunnen helpen om aambeien zelf te behandelen en in de toekomst te voorkomen. Dit is belangrijk omdat aambeien nare complicaties kunnen veroorzaken. 

We hebben de beste opties voor je in dit artikel op een rijtje gezet!

Helaas kunnen aambeien zelfs zo naar worden dat je last krijgt tijdens het zitten en dat normale dagelijkse bezigheden niet meer uitvoerbaar worden.

Op deze pagina lees je welke middelen het meest effectief ingezet kunnen worden in de behandeling tegen aambeien en uiteraard is er één echte winnaar.

Vergeet in ernstige gevallen nooit een huisarts te betrekken. Succes!

Wil je (eerst) meer informatie over aambeien? Bezoek dan: wat zijn aambeien>>>

1. Welke type aambeien zijn er te onderscheiden? 

Gezwollen aderen (of aambeien) kunnen zich buiten of in de bil ontwikkelen. Het type wordt bepaald door de locatie waar de gezwollen ader ontstaat. Typen omvatten:

Inwendige aambeien: Intern: Gezwollen aderen in het rectum. Uw rectale gebied is een deel van het spijsverteringsstelsel dat uw dikke darm (dikke darm) met de anus verbindt. Interne aambeien kunnen bloeden, maar zijn meestal niet pijnlijk.

Uitwendige aambeien: Gezwollen aderen vormen zich onder de huid rond het rectum. Je [rectum] is het kanaal waardoor de ontlasting naar buiten komt. Externe aambeien kunnen jeuken en pijnlijk zijn. Af en toe bloeden ze. Soms vullen ze zich met bloed dat kan stollen. Dit is niet gevaarlijk, maar kan pijn en zwelling veroorzaken.

Verzakte aambeien: Zowel uitwendige als inwendige aambeien kunnen verzakkingen veroorzaken, wat betekent dat ze uitrekken of uitpuilen. Deze aambeien kunnen bloeden of pijn veroorzaken.

2. Wat zijn de symptomen van aambeien?

Inwendige aambeien veroorzaken over het algemeen geen pijn (en doen dit zelden) tenzij ze verzakken. Veel mensen met inwendige aambeien weten niet dat ze ze hebben omdat ze geen van de symptomen vertonen.

Als u symptomen van inwendige aambeien ervaart, is het mogelijk dat u bloed ziet op het toiletpapier, in uw ontlasting of in de toiletpot. Dit duidt erop dat er een rectale bloeding aanwezig is.

Tekenen van uitwendige aambeien zijn onder meer:

 • Pijn of gevoeligheid aan het rectum, vooral bij zitten
 • Jeukend rectum
 • Harde knobbels in de buurt van de rectale positie die pijnlijk of gevoelig zijn
 • Rectale bloeding
Verzakte aambeien kunnen pijnlijk en ongemakkelijk zijn Je zou ze uit het rectum moeten kunnen voelen opbollen en ze voorzichtig terug naar binnen moeten duwen.
 

3. Hoe kunnen aambeien ontstaan en hoe kun je ze in de toekomst voorkomen?

Aambeien zijn een veelvoorkomend probleem met een aantal mogelijke oorzaken. Het is een ziekte waarbij een ader in het rectum gezwollen en geïrriteerd raakt, waardoor de huid rond de anus ontstoken raakt. De bloedvaten in dit gebied zijn beschadigd door overbelasting of constipatie.

Wat zijn veelvoorkomende oorzaken van het ontstaan van aambeien? (En waar kun je dus op letten in de toekomst): 

 • Constipatie
 • Het eten van een vezelarm dieet (waar zitten veel vezels in>>)
 • Hoesten of niezen
 • Braken en
 • Langdurig staan of zitten
 • Aandoeningen die verergeren door zwaarlijvigheid
 • Zwangerschap

4. Aambeien genezen, hoe gaat dat? En wat kun je zelf doen?

Aambeien die eenmaal zijn uitgezakt, zullen dit ook blijven. Als geprobeerd is om het leefpatroon aan te passen, maar dit heeft niet het gewenste resultaat, dan kan een operatie uitkomst bieden. 

Niet alle klachten die bij aambeien horen, komen ook daadwerkelijk door aambeien. Gedegen onderzoek is nodig om andere oorzaken uit te sluiten. Dit kan door middel van een colonoscopie (kijkonderzoek).

Aambeien behandelen

4.1 Aambeien verhelpen kan door:

 • Het zacht houden van de stoelgang
 • Zo min mogelijk te persen
 • Regelmatig in een warm bad gaan liggen
 • Zetpillen en zalven te gebruiken
 • Voldoende te bewegen
 • Bij aandrang, direct naar het toilet te gaan
 • De inname van koffie, scherpe kruiden, koolzuur en suiker te beperken
 • De juiste aminozuren, vitamines en mineralen nuttigen
 • Maar ook direct verhelpen door het juiste koelmiddel. Onderaan de pagina vind je meer informatie.

Zo zal je zien dat je aambeien met de juiste kennis en hulpmiddelen effectief zelf thuis kan behandelen.

5. Aambeien genezen en voorkomen met L-arginine

Het aminozuur arginine heeft een belangrijk vaatverwijdend effect in de bloedvaten en haarvaten. Als het bloed vrij door de aderen van het rectum kan stromen, dan is de kans op bloedophoping (bloedcongestie) kleiner en dat betekent ook dat de vorming van vergrote aambeien minimaal wordt.

Ook een in 2011 gedocumenteerd onderzoek bevestigde dat arginine erg belangrijk is voor het genezen van wonden. Dit is essentieel in het geval van een gesprongen aambei of gescheurde anale kloof.

De exacte oorzaak van vergrote aambeien is nog onduidelijk.

Een mogelijke trigger is overmatige en chronische druk rond het rectum. Te veel spanning veroorzaakt een slechte bloedcirculatie.

Nederlandse wetenschappers publiceerden in 2000 een veelgeprezen studie die het voordeel van arginine documenteerde bij het ondersteunen van gezond weefsel rond rond het rectum en de spieren daar te helpen ontspannen.

Voorafgaand aan argininesuppletie werd de sluitspierdruk gemeten op gemiddeld 70 mmHg. Ongeveer zes minuten na ontvangst van argininesuppletie werd de rectumdruk opnieuw gemeten.

De gemiddelde druk daalde met 42% tot 41 mmHg en er werden geen bijwerkingen geregistreerd. Daardoor blijkt arginine dus een zeer krachtig middel in de strijd tegen aambeien.

Echter kan het vaak zo zijn dat aambeien en andere kwalen aan het rectum, niet weggaan door gezondere voeding, bepaalde voedingsmiddelen of zalven. 

Dan is er meer nodig om de aambeien aan te pakken. Kijk hiervoor ook onderaan onze pagina naar het koelmiddel. 

Dit middel is erg goed beoordeeld in het bestrijden van aambeien door eerdere gebruikers.

aambeien snel verhelpen beste oplossing
Soms kunnen zelfs bepaalde middelen als Arginine niet meer helpen, kijk dan naar het koelmiddel onderaan deze pagina.

6. Ondersteuning van gezond bindweefsel rond het rectum met L-lysine

Bindweefsel wordt voornamelijk gevormd uit elastine en collageenvezels. Wanneer deze belangrijke bouwstenen sterk vertegenwoordigd zijn, zal het bindweefsel in en rond het rectum sterk zijn en kunnen wondjes en aambeien sneller genezen.

Bindweefselvezels bestaan uit eiwitten die specifieke aminozuren bevatten.

Lysine is bijzonder belangrijk bij de vorming van deze bindweefseleiwitten, zoals Amerikaanse wetenschappers in 1995 documenteerden. Deze bevindingen zijn ook bevestigd in recenter onderzoek.

Lysine is bijvoorbeeld belangrijk voor de aanmaak van collageen, wat een van de belangrijkste bindmiddelen is van ons lichaam. 

Daarom is het belangrijk dat dit aminozuur in voldoende mate aanwezig is in het lichaam, wanneer er last ervaren wordt van huidaandoeningen zoals aambeien. 

7. Vitamine C is essentieel voor sterke bindweefsels

Voor het versterken en stroomlijnen van collageenvezels is voldoende vitamine C nodig.

Deze antioxidant is ook belangrijk om het lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen.

Daardoor krijg je dus minder snel irritaties aan de huid. Omdat je minder snel irritaties aan je huid krijgt, krijg je ook minder snel last van aambeien.

Dit is in onze ogen beter voor voorkomen dan genezen, maar wij zijn geen artsen. Het is onze ogen wellicht een goed middel om aambeien te voorkomen.

zink voor het tegengaan van aambeien
Supplementen kunnen vaak helpen bij het voorkomen van aambeien of wanneer ze nog niet in een vergevorderd stadium zijn. Wil je er direct vanaf? Dan kun je beter het koelmiddel nemen.

8. Aambeien behandelen met zink

Bloeding zal optreden als gevolg van kapotte weefsels of scheuren van de anale kloof. Ook kan dit voorkomen bij een gescheurde aambei of als een aambei gesprongen is.

Zinkondersteund het herstellend vermogen van de huid. Zodoende zou ook bij een huid die aan herstelling toe is door schade van aambeien, kunnen bijdragen. Zo kun je aambeien zelf behandelen met zalf.

Het resultaat van scheurtjes in aambeien kan proctitis (een ontsteking) zijn als de wond in contact komt met afvalstoffen. Onbehandeld, dit kan hele nare complicaties veroorzaken.

Zinksuppletie kan daarom effectief zijn bij het behandelen van aambeien. Zink zorgt voor een ondersteuning van de huid van binnenuit. 

Zink is een belangrijk onderdeel van enzymen die betrokken zijn bij het metabolisme van arginine en lysine.

Bovendien heeft dit mineraal antioxiderede en ontstekingsremmende eigenschappen. Zonder voldoende zink kan wondgenezing rond het rectum langer duren. Een goed product van zinkzalf is deze goed werkende zalf met 75 ml inhoud.

aambeien verwijderen beste oplossing
Heeft het bovenstaande voor jou gewerkt? Super! Nee niet..? Geen zorgen, er is licht aan het einde van de tunnel!

9. Beste manier: Aambeien direct behandelen, wat te doen? KOELMIDDEL

Wanneer je aambeien hebt kun je deze het best effectief en snel behandelen met koelmiddel. Voor grote inwendige- en uitwendige aambeien is volgens de reviews koelmiddel zelfs nog super effectief. 

Het product heeft nagenoeg een maximale score uit eerdere gebruikerservaringen en er zijn geen mensen die wij hebben gevonden, waarbij dit product geen succes heeft opgeleverd.

Dit komt omdat het koelmiddel zowel inwendige- als uitwendige aambeien effectief aanpakt door ze te bevriezen. 

Het is zeer effectief voor het behandelen van ontstekingen en anale zwellingen zoals aambeien en het product is hiervoor speciaal ontworpen.

Als je direct resultaat wilt kun je het beste het koelmiddel gebruiken. Hiermee schakel je de aambei direct uit en zal het bloeden, de pijn, de jeuk en het branderige gevoel direct afnemen!

Uitleg Hermocool

We zullen hieronder nog wat dieper ingaan op de product eigenschappen van de Hermocool.
 
We verwachten niet dat jullie nog niet overtuigd zijn, gezien het aantal positieve reviews dat dit product heeft gekregen, maar vinden het toch leuk om wat dieper op dit product in te gaan. 

9.1 Doet het gebruik van de Hermocool pijn?

De Hermocool doet geen pijn en uiteraard zal de pijn die bij het hebben van aambeien gevoeld wordt nadien gebruiken. 

Zorg er wel voor dat je de aambei goed raakt en niet de gewone huid, hierdoor krimpen de aanwezige bloedvaten en zullen de aambeien na de behandeling verdwijnen.

9.2 Zitten er bijwerkingen aan de Hermocool?

Volgens fabrikant, verkoopkanaal, eerdere gebruikers en onze persoonlijke ervaringen zitten er geen bijwerkingen verbonden aan de Hermocool.

Zie hiervoor ook tekst en uitleg via bovenstaand of onderstaande link.

9.3 Door wie is de Hermocool ontworpen?

De hermocool is speciaal ontworpen door proctologen en gynaecologen. Op dit moment het meest effectieve middel om aambeien te genezen.

9.4 Hoe weet ik of de Hermocool (wetenschappelijk gezien) echt werkt?

Het is wetenschappelijk bewezen dat de Hermocool een werkend medisch hulpmiddel is.  De wetenschappelijke onderbouwing is gepubliceerd in: International Journal of Advances in Medicine

7.5 Waar kan ik terecht voor medische vragen omtrent de Hermocool?

Voor medische vragen omtrent de Hermocool kunt u terecht bij: info@pitamedical.com.

Scroll naar boven
Scroll naar top