hoe kun je je erectieproblemen zo snel mogelijk oplossen

Hoe kun je erectieproblemen oplossen op natuurlijke wijze?

Tips: Erectieproblemen oplossen op natuurlijke wijze

Op deze pagina van aminobaas.nl lees je hoe je wat een erectieprobleem is en hoe je erectieproblemen kunt oplossen op natuurlijke wijze.

We zullen meerdere tips geven om je erectieproblemen op te lossen. Er zal zeker iets voor je tussen staan, daar zijn we van overtuigd. Mocht je geen zin hebben om je handen uit de mouwen te steken, dan kun je altijd nog kiezen voor de natuurlijke erectiepillen. 

Tip 1: Begin met bewegen!

Volgens wetenschappelijk onderzoek is er één maatregel waarmee je erectieproblemen kunt helpen voorkomen en zo zelfs je erectieproblemen verhelpen kunt. 

De maatregel? Bewegen is het sleutelwoord. 

Wanneer je meer beweegt is dit goed voor je bloedvaten. En met gezonde bloedvaten krijg je een gezonde erectie. Hoeveel je dan moet bewegen? 

Besteed minimaal wekelijks 150 minuten, uitgespreid over de dagen, aan een matig-intensieve sport routine. 

Krachttraining is het meest effectief, hierdoor maak je meer testosteron aan en dit werkt libido verhogend! Wij hebben een mooie pagina geschreven over hoe je spiermassa kunt kweken. Handig om te gebruiken bij krachttraining!

Er zijn nog meer manieren om erectieproblemen oplossen op natuurlijke wijze. Dit zijn de beste tips bij erectieproblemen speciaal voor jou overzichtelijk en informatief onder elkaar.

Tip 2: Stop met te veel alcohol drinken

De meeste patiënten die lijden aan een erectie stoornis waren vroeger, en soms nog steeds, zware drinkers.

Een biertje zo nu en dan kan prima, zolang je niet dagelijks of wekelijks een paar liter bier naar binnen aan het tanken bent kun je gewoon blijven genieten van je biertje.

erectieproblemen alcohol

Tip 3: Met het mediterrane dieet de impotentie verhelpen

Het mediterrane dieet is het eten wat men eet in de landen rond de Middellandse Zee. Het mediterrane dieet bestaat uit:

• Weinig bewerkt vlees
• Weinig rood vlees
• Veel volle granen
• Veel groenten
• Veel noten
• Veel fruit
• Veel vis

Onderzoekers hebben onderzoek gedaan en zijn tot de ontdekking gekomen dat het mediterrane dieet niet alleen jou, maar ook je kleine vriend gezond houdt. Als je dit mediterrane dieet gaat volgen zul je minder snel last hebben van een erectiestoornis.

Klinisch onderzoek heeft ook uitgewezen dat mannen die een metabool syndroom hebben of lijden aan obesitas, na het volgen van het mediterrane dieet, minder last hadden van erectiestoornissen en dat het dieet zelfs de erectiele disfunctie herstelde. 

Het dieet bleek uiteindelijk veel effectiever te zijn dan de dagelijkse medicatie die de mannen kregen. Kort samengevat: erectieproblemen oplossen zonder medicatie, het is mogelijk.

Tip 4: Hoge bloeddruk en cholesterol? Werk aan de winkel

Als je last hebt van een hoge bloeddruk worden ook hier weer je bloedvaten nauwer. In combinatie met een hoog cholesterol worden de bloedvaten nauwer en nauwer. 

Dit heeft natuurlijk effect op je erectie. Door nauwe bloedvaten pompt er weinig bloed naar je penis. 

Bestrijd je hoge bloeddruk en je hoge cholesterol liever niet met medicatie. 

De bijwerkingen hiervan kunnen ook erectiestoornissen veroorzaken. Ga in plaats daarvan eens wat vaker met de fiets, en pak een sportschema op.

Lees je ook in in cholesterol verlagend voedsel, wij hebben een pagina gewijd waarin beschreven wordt welk voedsel goed is voor je cholesterol en welk voedsel niet.

Tip 5: Ben je een roker? Neem dan, maar afscheid van je sigaretten want …

Erectieproblemen vergroten wanneer je een ongezonde leefstijl hebt. Zoals iedereen wel weet is roken slecht voor je gezondheid. Maar wat minder mensen weten is dat roken ook de oorzaak kan zijn van je erectieproblemen. 

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar ik zal het uitleggen. Rokers krijgen nicotine binnen. De nicotine zorgt ervoor dat je bloedvaten vernauwen. 

Hierdoor kan de bloedstroom naar de penis slecht zijn of zelfs geblokkeerd worden en hierdoor blijft een erectie uit. 

Omdat een goede doorbloeding alles bepalend is voor je erectie is het misschien verstandig om de sigaretten links te laten liggen.

Meer over de bloedstroom en vind je na tip 9 op deze pagina. Super interessant!

Tip 6: Acupunctuur

Ondanks de verschillende meningen laten studies naar acupunctuur erg positieve resultaten zien.

Een studie, die uitgevoerd werd in 1999, ontdekte dat de kwaliteit van erecties verbeterde en de seksuele activiteit hersteld werd door acupunctuur toe te passen. Deze veelbelovende resultaten ervaarde 39% van de deelnemers.

Een studie die gepubliceerd werd in 2003 gaf aan dat 21% van de patiënten met een erectiestoornis die werden behandeld met acupunctuur verbeterde erecties kregen.

Andere onderzoeken kwamen met tegenstrijdige resultaten. Ondanks deze tegenstrijdige resultaten wordt acupunctuur steeds populairder.

Deze behandeling kan erectieproblemen oplossen op natuurlijke wijze. Probeer het eens uit. Misschien is de behandeling wel een heel goed alternatief voor je.

Tip 7: Yohimbe en seksuele prestaties

Yohimbe is een supplement dat uit de schors wordt gehaald van de Afrikaanse yohimbe-boom.

Er zijn studies die hebben aangetoond dat yohimbe positieve effecten had op het gebied van seksuele prestaties. Echter is er niet genoeg bewijs om daadwerkelijk aan te tonen dat het werkt bij een erectiestoornis.

De bijwerkingen kunnen wel schadelijk zijn voor de gezondheid. De bijwerkingen zijn o.a:

• Verhoogde bloeddruk
• Verhoogde hartslag
• Prikkelbaarheid
• Tremor

Mocht je interesse hebben om yohimbe te proberen, raadpleeg altijd je huisarts en overleg met je arts zodat je een goede keuze kunt maken.

Tip 8: Rode Ginseng voor erectiestoornissen

Wordt ook wel de Viagra van de natuur genoemd. Er is enig onderzoek naar gedaan en onderzoekers hebben 7 studies beoordeeld die rode ginseng en erectiestoornissen onderzocht in 2008. (8)

De doseringen die de deelnemers kregen verschilde van 600 tot 1000 mg, wel kreeg elk van de deelnemers zijn of haar dosering drie keer per dag. Ze kwamen tot de volgende conclusie: “er was suggestief bewijs voor de effectiviteit van rode ginseng bij de behandeling van erectiestoornissen”.

Wat recenter onderzoek heeft onderzoek gedaan naar hoe de rode ginseng een erectiestoornis beïnvloedt. In het extract van rode ginseng zit ginsenosides. Dit werkt op een cellulair niveau om de erectie te verbeteren.

Tip 9: Rozenwortel

Een studie deed onderzoek naar de rozenwortel en de onderzoekers kwamen erachter dat de rozenwortel toch eigenlijk een hele nuttige plant is.

26 van de 35 mannen kregen 150 tot 200 mg rozenwortel per dag drie maanden lang.
De 26 mannen ervaarde een aanzienlijke verbetering van hun seksuele functie.

Van deze plant is bewezen dat het de energie kan helpen verbeteren en vermoeidheid kan verminderen. Er zijn echter meer onderzoeken nodig om te begrijpen hoe de rozenwortel werkt en om totale veiligheid te garanderen.

erectieproblemen bij jongvolwassenen

Tip 10: Is zelfvertrouwen een probleem?

Het kan zijn dat zelfvertrouwen het probleem is. Zelfvertrouwen is belangrijk omdat je anders verstikt kun raken in bijvoorbeeld negatieve of afleidende gedachten.

Deze gedachten hoeven niet waar te zijn, maar kunnen toch een negatief effect heebben op je zelfvertrouwen. Hierdoor kan het lastig zijn om een erectie te krijgen.

In dat geval doe je er goed aan om je zelfvertrouwen te verbeteren. Een cursus die een hoge tevredenheid geniet onder zijn volgers, is deze cursus. De maker is bekend van onder andere AD, De Telegraaf, Libelle, Cosmopolitan en meer.

Tips voor iedereen, kijk wat voor jou werkt

De tips zijn voor iedereen die liever hun erectieproblemen oplossen op natuurlijke wijze.

Hieronder hebben nog één uitgebreid onderzoek op het gebied van erectieproblemen oplossen met aminozuren en dan arginine in het bijzonder.

Deze stoffen zijn te vinden in natuurlijke voedingsproducten en daarom is dit ook een natuurlijke wijze van het oplossen van erectieproblemen. 

Tip 11: De bloedsomloop verbeteren

Bij een aantal van bovenstaande oorzaken kan sprake zijn van een slechte bloedsomloop.

In 1998 werd dit aangetoond en werd de Nobelprijs voor de geneeskunde toegekend aan een onderzoek met betrekking tot de erectiele functie.

Sindsdien is aangetoond dat op arginine (aminozuur voor erectie) gebaseerde supplementen erectiestoornissen duurzaam kunnen behandelen zonder bijwerkingen.

Ook is middels onderzoek aangetoond dat extract van pijnboomschors het effect dat in gang gezet wordt door arginine, verder versterkt. Hierdoor vormen deze twee stoffen een goed koppel als het om het verbeteren van erecties gaat.

11.1 ”Aminozuur voor erectie” L-arginine kan een erectie verbeteren

Aminozuur voor erectie

L-arginine is een aminozuur dat een erectie kan verbeteren en in gang kan zetten.

Het semi-essentiële aminozuur ondersteunt de structuur en functionaliteit van bloedvaten en voorkomt daarmee vertraging van de bloedstroming.

Het draagt daarom in belangrijke mate bij aan een goede bloedtoevoer naar de penis en een effectieve behandeling in de strijd tegen impotentie.

Dit zijn de voordelen van l arginine op het gebied van erecties. De nadelen zijn dat alleen arginine niet super effectief is bij het behandelen van erectieproblemen op natuurlijke wijze.

Effectiever is arginine in combinatie met andere producten, zoals Yohimbinehydrochloride en pijnboomschors.

11.2 L-arginine in combinatie met andere producten, beter voor oplossen erectieproblemen op natuurlijke wijze

Hieronder is een zeer informatieve video te zien over Dr. ignarro. Hierin worden de voordelen van stikstofmonoxide besproken. Arginine is de producent van stikstofmonoxide, dat ook wel afgekort wordt als ”NO”.

Hij en zijn team hebben in 1998 de Nobelprijs voor Geneeskunde ontvangen. Dit was voor hun werk aan “stikstofmonoxide als signaalmolecuul in het cardiovasculaire systeem”, dat is uitgelegd op basis van het mannelijke erectiemechanisme.

Theoretische onderbouwing

Tijdens de eerste onderzoeken omtrent arginine voor het veroorzaken van een erectie heeft men interessante ontdekkingen gedaan. Er is toen aangetoond dat 5000 mg arginine per dag een erectiestoornis kon verhelpen. Later in 2003 is een belangrijke studie gepubliceerd.In deze studie hadden de proefpersonen veel minder arginine nodig om tot een erectie te komen, ”slechts” 1.700 mg arginine. Een grote toegevoegde waarde als stof in deze studie was extract van pijnboomschors. Van dit middel werd 120 mg toegevoegd voor een betere werking van arginine.

Na drie maanden konden maar liefst ruim 90% van de proefpersonen weer erectie krijgen, terwijl zij dat eerst niet konden. Het extract van pijnboomschors werkt als een soort van katalysator voor het NO-synthese proces dat door arginine in gang wordt gezet. Dit is een proces waarin stikstofmonoxide aan bod komt. Dit proces maakt vaatverwijding nodig en wordt in vele medische studies ingezet. Een positief bij-effect van deze combinatie is dat het ontstekingen in bloedvaten kan remmen en daarnaast de elasticiteit verhoogd. Dit alles gebeurd terwijl ook bescherming wordt geboden aan de endotheelcellen. De naam die pijnboomschors hierdoor heeft gekregen is die van stikstofmonoxide-booster.

In vrijwel alle legale impotentiemiddelen wordt arginine toegevoegd. L-arginine blijft het meest effectief bij doseringen van 1.700 mg of hoger. Het effect wordt dus versterkt door het extract van pijnboomschors. Het positieve effect dat arginine door de stikstofmonoxide productie aan de bloedstroom biedt heeft meerdere gezondheidsvoordelen. De gezondheidsvoordelen lopen uiteen tot een beter natuurlijk vermogen van de penisspieren en het gehele lichaam om zicht te ontspannen, ook de bloedvaten ontspannen mee. Dit komt vanwege de prominente rol die ze spelen in de synthese van stikstofmonoxide (NO). Het wordt zodoende namelijk makkelijke voor het bloed om de penis in het stromen en wordt er niet gelijk weer uit terug gepompt, wat zorgt voor sterkere en hardere erecties. Verder is nog aangetoond dat de combinatie van arginine en pijnboomschors ook zorgt voor een betere beweeglijkheid van het sperma en het mannelijk libido een boost geeft.

11.3 L-arginine en yohimbinehydrochloride

Yohimbinehydrochloride, ook bekend als yohimbine, is een goedgekeurde behandeling voor erectieproblemen.

Een studie uit 2010 van de combinatie van L-arginine en yohimbinehydrochloride vond dat de behandeling er erg voorspoedig uitzag.

De studie toonde helaas wel aan dat de behandeling alleen bedoeld is voor milde tot matige erectiestoornissen.

11.4 Werking arginine in het lichaam

Het kan een week tot enkele weken duren voor suppletie met arginine begint te werken. Het dient rustig opgenomen te worden door het lichaam.

Het is dus geen middel dat als veel andere (schadelijke) erectiemiddelen direct effect heeft.

Desondanks is het voordeel dat dit een natuurlijk middel is en dat het voor een langere periode blijft werken en niet voor een paar uur.

l arginine erectie

11.5 De combinatie met ornithine

Ornithine komt voort uit arginine en kan bij voldoende levels van arginine door het lichaam worden aangemaakt.

Toch heeft het slikken van ornithine supplementen naast arginine suplementen positieve effecten. Sommige supplementen voegen ook beide aminozuren al samen, zodat de werking versterkt wordt. Kijk hiervoor op de verpakking.

Arginine en ornithine zorgen er samen voor dat de insulineproductie en de hormoonproductie in het lichaam toeneemt. Samengevat levert dit bij mannen een hogere vitaliteit op.

Het toevoegen van ornithine apart als supplement zal een extra positieve invloed hebben op het libido. Hierdoor wordt een erectie gestimuleerd en zal door het nemen van arginine ook de bloedtoevoer beter worden, waardoor de stimulatie sterker wordt.

Conclusie

Een erectiestoornis vormt een grote uitdaging voor mannen en zelfs voor hun partners. Het heeft zowel fysieke als psychologische gevolgen voor hun leven. Desondanks kan het aminozuur voor erectie (arginine) of één van de andere tips erectieproblemen oplossen op natuurlijke wijze.

Het onvermogen van het lichaam om de bloedstroom effectief te reguleren, leidt tot onvoldoende bloedstroom in het holle (sponsachtige) lichaam van de penis. Dit veroorzaakt een steeds zwakkere erectie.

Verschillende peer-reviewed studies hebben aangetoond hoe de aminozuren arginine en ornithine, in staat zijn om effectief de erectiele functie te verbeteren

Praat met uw arts

U moet met uw arts praten als u symptomen van erectieproblemen heeft en deze wilt oplossen. In veel gevallen hebben erectieproblemen een onderliggende medische oorzaak. En voor veel mannen zijn stress en relatieproblemen ook factoren. Uw arts kan u hierbij helpen.

Overweeg voordat u medicijnen of supplementen gebruikt, huismiddeltjes te proberen om de erectiele functie te verbeteren. Afvallen door regelmatige lichaamsbeweging en een gezond dieet kan helpen als u overgewicht hebt. Het is mogelijk om meer inzicht te krijgen in een gezond dieet en het onderhouden van een gezond gewicht.

Als je rookt, stop dan. Roken beschadigt uw bloedvaten, dus stop zo snel mogelijk. Uw arts kan producten en programma’s aanbevelen waarvan bewezen is dat ze mensen helpen bij het stoppen met roken en het voorkomen van terugval.

Scroll naar top