Lees hier welke magere vleeswaren de minste calorieën en (verzadigde) vetten bevatten
Veel mensen zijn geïnteresseerd in het consumeren van magere vleeswaren omdat ze minder vet en calorieën bevatten. Magere vleeswaren zijn ook een goede bron van eiwitten, wat belangrijk is voor spiergroei en -herstel.
Hoewel er zeker veel voordelen zijn aan het consumeren van mager vlees, is het belangrijk op te merken dat niet al het vlees gelijk is. Sommige mager vlees, zoals kip of vis, bevatten minder calorieën en vet dan rood vlees.
Waarom magere vleeswaren gezond zijn
Het lichaam heeft eiwitten en aminozuren nodig om goed te kunnen functioneren. Deze essentiële voedingsstoffen kunnen worden verkregen door mager vlees te eten tijdens het ontbijt of de lunch.
Dit betekent echter niet dat deze aminozuren en eiwitten niet in voller vlees voorkomen, maar mager vlees heeft voor sommige mensen de voorkeur vanwege de lagere hoeveelheid calorieën en vetten.
Eiwitrijke voedingsmiddelen voorzien het lichaam van energie en helpen bij het opbouwen en behouden van spiermassa. Kiezen voor complexe koolhydraten, zoals volkoren toast of havermout, kan ervoor zorgen dat je je de hele dag vol voelt.
Eiwitten heb je ze altijd nodig?
Eiwitten spelen een belangrijke rol in het lichaam, vooral als het gaat om spiergroei. Spieren bestaan uit eiwitten, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt als je spieren wilt opbouwen.
Eiwitten zijn essentieel voor het herstellen en opbouwen van spierweefsel en kunnen u helpen uw fitnessdoelen te bereiken. Er zijn een aantal verschillende bronnen van eiwitten, waaronder vlees, zuivel, eieren en plantaardige eiwitten.
Wil je afvallen? Dan zijn eiwitten ook goed: ze geven je een verzadigd gevoel en helpen je spierweefsel op peil te houden. Vlees consumeren is een van de meest efficiënte manieren om aan je eiwitbehoefte te voldoen.

En als je niet traint?
Eiwitten spelen een cruciale rol in het lichaam, of iemand nu actief is of niet. Ze zijn nodig voor gezonde spieren, botten, huid en haar, maar ook voor een goede werking van het immuunsysteem.
Eiwitten zijn opgebouwd uit kleinere moleculen, aminozuren genaamd, die het lichaam zelf kan aanmaken of uit voedsel kan halen.
Een dieet met veel hoogwaardige eiwitten kan mensen helpen een gezond gewicht te behouden en het risico op chronische ziekten te verminderen.
Beste keuzes voor magere vleeswaren op basis van het aantal calorieën
De onderstaande soorten vlees zijn allemaal erg mager omdat ze minder kcal bevatten dan andere soorten vlees. Dit maakt ze gezonder voor jou om te eten en kan je helpen gewicht te verliezen of gezond te blijven als u ze regelmatig eet.
Soort vleeswaren | Aantal kcal |
---|---|
Achterham | 95 Kcal |
Biefstukworst | 115 Kcal |
Carpaccio | 150 Kcal |
Casselerrib | 150 Kcal |
Gebraden beenham | 135 Kcal |
Kalkoenfilet | 100 Kcal |
Kiprollade | 130 Kcal |
Kipfilet naturel | 130 Kcal |
Pastrami | 140 Kcal |
Pekelvlees | 150 Kcal |
Rosbief | 115 Kcal |
Runderrollade | 110 Kcal |
Runderrookvlees | 120 Kcal |
Schouderham | 110 Kcal |
Tartaar | 90 Kcal |
Varkenslever | 120 Kcal |
Varkensrollade | 137 Kcal |
Beste keuzes voor magere vleeswaren op basis van het aantal vetten
Soort vleeswaren | Aantal gram vetten |
---|---|
Achterham | 2 gram |
Beenham | 4,5 gram |
Casselerrib | 5 gram |
Fricandeau | 3 gram |
Kalkoenfilet | 1,5 gram |
Kalkoenham | 4 gram |
Kippenham | 2 gram |
Kipfilet | 4,5 gram |
Rauwe ham | 3 gram |
Rosbief | 3 gram |
Runderlever | 5 gram |
Runderrookvlees | 2,5 gram |
Schouderham | 2,5 gram |
Nog wat redenen waarom magere vleeswaren gezonder zijn
Mager vlees is doorgaans lager in totaal vet en verzadigd vet dan vetrijk vlees. Ze zijn net als veel andere dierlijke voedingsbronnen ook een goede bron van eiwitten en andere voedingsstoffen, zoals thiamine, niacine en vitamine B6.
Minder cholesterol
Je lichaam heeft eiwitten nodig om goed te kunnen werken, en mager vlees bevat minder vet en cholesterol dan andere soorten vlees.
Het eten van te veel vet vlees kan je cholesterolgehalte verhogen, wat slecht is voor je gezondheid.
Mager vlees is beter voor je cholesterol omdat het minder verzadigd vet en cholesterol bevat dan vet vlees.
De American Heart Association beveelt aan om mager vlees te eten om uw cholesterol te verlagen en het risico op hartaandoeningen te verminderen.
Lees meer over cholesterol verlagende voeding>>
Waarom moet je wel nog steeds op letten bij de aankoop van (magere) vleeswaren?
Hoewel veel mensen aannemen dat alle mager vlees automatisch gezond is, is dit niet altijd het geval. Sommige magere vleessoorten, zoals bewerkte vleeswaren, kunnen veel natrium en andere bewerkte stoffen bevatten die mogelijk niet gezond zijn.
Het is belangrijk om het etiket te lezen om er zeker van te zijn dat u mager vlees kiest dat ook gezond is.
Ingrediënten
Een aanzienlijke hoeveelheid voorbereiding (tussen dieren- en supermarktschappen) gaat naar de vervaardiging van bepaalde goederen.
Het is niet gemakkelijk om na te denken over wat voor soort afval de fabrikant zou kunnen opnemen met de wetenschap dat ze kosten met zich meebrengen en winst maken om ons tevreden te houden.
Gezondheid kan worden beïnvloed door extra zout, suiker en kleurstoffen en andere smaken die de kwaliteit van het magere vlees beïnvloeden.
Als deze items in grote hoeveelheden tussen de ingrediënten staan, kun je het beste een ander product kiezen.