beste blender voor smoothies

Beste smoothie blenders to go

In dit artikel worden de beste blenders voor bijvoorbeeld je smoothies uiteen gezet

Dat je veel groenten en fruit moet eten weten we allemaal. Alleen weten we ook dat het overslaan van deze gezondheidsregel ook gebeurd zonder dat we dat willen.

De kans dat je kindje ook weigert om zijn groenten en fruit op te eten is dan ook groot wanneer hij of zij ziet dat jij dat zelf ook met tegen zin doet. Het maken en drinken van smoothies kan hier verandering in brengen.

Een smoothie is eenvoudig gezegd niets minder dan een mengsel van je (favoriete) vruchten en of groenten die je al dan niet met yoghurt, melk, water, vla of sap tot een heerlijke drank maakt. De structuur en dus dikte van het geheel bepaal je helemaal zelf.

De keukenmachine bij uitstek waarmee je dit kunt doen is een blender. Voor je smoothie moet je dus een blender kopen. Daarom vertellen we je meer over deze keukenmachine in dit artikel. Ook geven we aan hoe onze top vijf beste blenders eruit ziet.

Wat is een beste blender?

Een blender is een handige en essentiële keukenmachine. Het bestaat uit een onderstel waarin de motor zit. Op dit onderstel sluit je de meng kan of beker aan tezamen met een set mesjes.

Vervolgens doe je de ingrediënten in de kan of beker en sluit je het om morsen te voorkomen af met een deksel. Je kiest dan voor de opties om je ingrediënten te snijden, crushen, fijn te malen, blenden en te mengen op een gelijkmatige manier of middels de pulse functie van je blender.

De keuze die je maakt hierbij bepaalt samen met de snelheid en duur van deze handeling hoe de structuur van je eindproduct eruit zal zien.

Omdat het niet lang duurt om je ingrediënten te veranderen in een smoothie, sap, sausje etcetera is deze keukenmachine dus een handig hulpmiddel om je dagelijkse vitaminen en mineralen te nuttigen.

Dat het nog gemakkelijker kan, blijkt uit het feit dat fabrikanten thans ook blenders vervaardigen waarmee je snel je smoothie voor de dag bereidt.

Hierna neem je dezelfde kan waarin je je smoothie maakte mee naar school of het werk, waardoor je niet eerst je drankje hoeft over te schenken.

kleine en grote blenders
Je kunt echt eindeloos variëren met de blenders in dit artikel.

Verschillende type blenders

Behalve deze smoothie blender to go type keukenmachine heb je natuurlijk ook nog de traditionele blenders met een grotere inhoud en blenders die de zuurstof uit je gerecht halen. Met deze laatste optie blijft je gerecht langer vers.

Ook bestaan er blenders die je in staat stellen om je gerechten op te warmen of een soepje van je favoriete groenten te maken. De meer geavanceerde blenders maken al deze handelingen mogelijk

Waarop letten bij het aankopen van een beste blender (voor je smoothies of andere recepten)

Een beste blender voor je eiwit shakes en eigenlijk elke andere smoothie hoeft echter niet geavanceerd te zijn. Dat is als je niet besluit om echt alles dat je lust tot dit drankje te maken.

 • Let bij het aanschaffen van een beste blender to go er op dat:
 • Je een drinkbeker bij krijgt. Als je je ingrediënten gelijk in deze beker kunt blenden is dat natuurlijk ideaal omdat dat je het moeten over schenken in wat anders van je drankje, bespaart. Ook heb je daardoor minder vaat af te wassen;
 • Je een goede afsluit deksel al dan niet met flip up drink tuit bij krijgt. Hierdoor verander je je kan in een handige drinkfles die je overal mee naar toe kunt nemen;
 • Het een glazen meng kan heeft indien je voor een gewone blender kiest. Deze is gemakkelijker schoon te houden, blijft er langer goed uitzien en zijn ook hygiënischer in gebruik. Door het glas kan je blender echter wel zwaarder worden dan bij een meng kan van kunststof;
 • Het minimale vermogen van een eenvoudige blender is 200 watt. Met een dergelijke blender kun je geen ijs en bevroren ingrediënten crushen. Wil je ook hardere producten in je blender malen dan is het aan te raden om voor een met een vermogen van tenminste 700 watt te kiezen.
 • Belangrijk blijft echter te kijken in de handleiding wat je machine aan kan;
 • Je het zonder veel moeite in elkaar kunt zetten en ook weer uit elkaar kan halen om het te reinigen; en dat het liefst in een vaatafwasser.

Verder bepaal je zelf hoe geavanceerd je je blender wenst te hebben en hoe het qua kleur en vormgeving uit moet zien. Als je daarbij ook nog op het energieverbruik van je blender let, staat niets meer je in de weg om elke dag van heerlijke gezonde smoothies te genieten. Dit alles bepaalt dus je beste koop.

Om je daarbij te helpen hebben we een top vijf an de beste blenders voor smoothies samengesteld. Dit aan de hand van de Bol.com review omtrent blenders, die we hier onder met je delen.

Beste blenders (bijv. voor het maken van smoothies)

NUMMER 1. Blender kopen? Ga voor de Domo DO436BL – MyBlender – Blender To Go met 2 drinkbekers

En dan besluit je om gezonder te gaan leven. Daar hoort het dagelijks drinken van tenminste een glas vruchten sap of smoothie natuurlijk ook bij.

Alleen valt het je zwaar om elke ochtend je smoothie te blenden, vooral omdat je dan ook nog de kan van de blender moet wassen voor je uit huis gaat. Het overkwam je ook al een keer te veel dat je morste bij het schenken van je drank in je thermosfles.

Dus nee dan maar liever koffie drinken tijdens je lunch pauze., toch? Op tijd aan het werk verschijnen bezorgt je immers zonder blender drama reeds genoeg stress.

Indien bovenstaande situatie je bekend voorkomt, hebben we goed nieuws voor je. Tijdens onze zoektoch naar de vijf beste blenders voor het maken van smoothies, is de Domo my blender als nummer een uit de bus gekomen.

Dit keuken apparaat voor een blender voor smoothies is een blender to go waarop je zodra je het ziet meteen verliefd raakt. Het is namelijk compact vormgegeven in de kleuren blauw, oranje, rood, groen en wit waardoor het of opvalt in je keuken of het een opvallend fris accent geeft.

De Domo past immers gemakkelijk tussen je andere keukenspullen terwijl het ook niet veel ruimte in beslag neemt. Aangezien je in de drink kan je smoothie mixt heb je eigenlijk al genoeg aan een plekje in je keuken dat een paar centimeter hoger is dan het onderstel.

De afmetingen van dit hebbedingetje zijn 23 x 23 x 16 centimeter. Daarnaast is het slechts 1600 gram zwaar waardoor je kinderen het ook zonder veel moeite kunnen verplaatsen.

Deze blender to go is gemaakt van kunststof. De twee kannen met een inhoud van 300 om 600 ml zijn ook van hetzelfde materiaal vervaardigd.

De kannen hebben een deksel met een tuitje waardoor je zonder te morsen van je smoothies kunt genieten. Je kunt beide drinkflessen gewoon op de hand afwassen maar ook in de vaatafwasmachine lopen ze geen schade op.

De vier metalen mesjes zijn scherp genoeg om samen met de motor van 300 watt je ijs of bevroren ingrediënten te crushen. Doe daarbij wel genoeg water zodat deze handeling niet onnodig meer tijd in beslag neemt.

De bovenkant van deze blender in werking is na gebruik de onderkant van je drinkfles. Daardoor schroef je dus de mesjes om je smoothie te maken eigenlijk dus aan de bovenkant van deze blender vast.

Daardoor loop je het risico om jezelf te snijden indien je even niet goed op let. Wees om deze reden voorzichtig bij het maken van je smoothies en sapjes.

Waarom deze blender onze nummer één is?

Behalve de elegante vormgeving is dit onze nummer een blender om smoothies te maken omdat:

 • Het klein genoeg is om het overal mee naar toe te nemen. Hierdoor hoef je ook als je ergens gaat logeren je favoriete smoothies niet te missen;
 • Je mixt en drinkt je smoothie of eiwitshakes uit dezelfde kan, wat je het moeten afwassen van extra vaat bespaard;
  – hoewel de motor slechts 300 watt is kun je wel bevroren producten en ijs crushen door genoeg vloeistof toe te voegen;
 • Het van stevig kunstof is gemaakt en daardoor niet zwaar is;
 • De drinkflessen passen zowel in de flessenhouder van je tas als in de drankhouder van je auto;
 • Je er een receptenboek bij krijgt wat je inspireert om gelijk gebruik te naken van je nieuwe aanwinst.

Behalve deze redenen is de after sale service van dit bedrijf ook uitstekend. Zo krijg je twee jaar fabrieksgarantie en wordt er niet moeilijk gedaan als je tijdens het gebruiken van je Domo op een mankement stuit. Je koopt deze blender to go voor €36,95.

NUMMER 2. Een blender kopen? DeTefal Perfectmix BL811D Blender is een top blender

Soms kun je erge trek krijgen in een kommetje soep maar staat het idee om voor de bereiding daarvoor minimaal een half uur uit te trekken je niet aan.

Vooral als je na een lange werkdag ook nog moet gaan koken pak je wellicht liever een portie patat bij een snack bar en beloof je jezelf om die soep op een ander tijdstip te nuttigen.

Door het kopen van de Tefal Perfect mix Blender stap je vanzelf van deze ” ongezonde” eetgewoonte af. Deze krachtige blender helpt je namelijk om behalve de lekkerste smoothies te maken ook om binnen een paar minuten de groenten soep die je al heel lang lust, te blenderen.

De Tefla bezit een krachtige motor van 1200 watt die gecombineerd met een verwerkingscapaciteit en de nieuwe powelix technologie zowel het maken van smoothies als het mixen van een lekker warm soepje, mogelijk maakt. En dát gewoon in de bijbehorende meng kan van dit apparaat.

De mengkan is vervaardigd van hitte bestendig glas. Je maakt er met gemak ander halve liter soep of smoothie in, wat beslist genoeg is voor jou en je gezin. Door het ingebouwde veiligheidsmechanisme hoef je niet bang te zijn voor oververhitting van je blender terwijl de kan dus ook niet zal barsten er door.

De Tefal Perfectmix is gemakkelijk te gebruiken. Het heeft een smoothie knop voor het maken van smoothies en soepen en een ice crusher knop voor het geval je meer van afgekoelde dranken met ijs houdt.

Deze crusher kun je natuurlijk ook gebruiken voor het in stukken hakken van hardere ingrediënten zoals noten en bevroren vruchten. Doordat de zes roesvrijstalen mesjes erg scherp zijn duurt het niet lang om deze producten in de door jou gewenste structuur te mixen.

Je kunt door het klepje in de deksel gemakkelijk meerdere ingrediënten toevoegen zonder dat je het mixen hoeft te onderbreken.

Vanwege de auto clean functie van deze blender voor smoothies, krijg je je blender met een druk op de desbetreffende knop sneller schoon. Natuurlijk kun je het ook in de vaatafwasser doen of het op de hand reinigen.

Je kunt vast wel begrijpen dat er vanwege de hoge sterkte van de motor veel geluid komt uit deze blender. Ook is het ietwat aan de zware kant vanwege de glazen kan. Vandaar dat we je adviseren om je Tefal Perfectmix blender een vast plekje in je keuken te geven waar je er gemakkelijk bij kunt.

Ook al gebruik je deze robuuste krachtpatser niet elke dag voor je smoothies of soepen zal het niet misstaan in je keuken. Dit door de mooie opvallende vormgeving van deze keukenmachine. De grijze Tefal Perfectmix blender heeft een afmeting van 40,6 bij 21, 5 bij 19,2 centimeter. Het wordt voor €84,99 verkocht.

Waarom is de Tefal Perfectmix blender op onze lijst van vijf beste blenders voor smoothies of Blenders voor het maken van Smoothies to go

We hebben deze blender op de onze top vjjf blenders voor smoothies lijst geplaatst omdat:

 • Je door de krachtige motor gecombineerd met een achtiental snelheden haast alle denkbare ingrediënten binnen een paar minuten een heerlijke smoothie tovert;
 • Je ook soep kunt maken en opwarmen met dit apparaat;
 • Je crushed ice recepten ook binnen enkele minuten klaarmaakt;
 • Auto clean functie het reinigen van deze blender eenvoudig maakt. Dut doen met de vaatwasser… is daarnaast ook mogelijk;en
 • De prijs kwaliteit verhouding gewoon ook goed is.Goed dus voor een welverdiende tweede plaats op onze top vijf lijst!

NUMMER 3: Een blender kopen? Kies de KitchenBrothers Smoothie Blender

En dan heb je je keuken een make over gegeven waardoor je er achter komt dat je eigenlijk niet zoveel spullen nodig hebt. Je mixer gebruik je haast niet terwijl je met je chopper slechts af en toe je groenten snijdt.

Zolang je maar een blender hebt die je smoothie voor je mengt en zo af en toe je helpt om sauzen, puree voor je kindje en gemalen koffie te maken, heb je geen andere keukenmachine nodig.

Als je blender ook nog de vaatafwasmachine in kan, weet je zeker dat je je overige apparaten niet zult missen.

Naar ons inziens zul je dat inderdaad beslist niet doen zodra je de KitchenBrothers Smoothie Blender gekocht hebt. Deze schattige zwarte smoothie blender to go is gemaakt van kunststof met mesjes van roesvrijstaal. Het heeft slechts een afmeting van 30 bij 14 bij 14 centimeter.

Vrij compact dus. Dat is ideaal voor je kleine keuken of als je niet meer zoveel ruimte op je aanrecht hebt. Doordat het anti slip is hoef je er niet bang voor te zijn dat het tijdens het gebruik onder je handen zal wegglijden.

Ofschoon het vermogen van de motor slechts 350 watt is, haal je met de KitchenBrothers Smoothie Blender een echte power machine in huis waarmee je al je favoriete smoothies, sauzen, sauzen, sappen en zelfs crushed ice in een handomdraai maakt.

Deze blender bevat namelijk twee soorten messen waardoor je door te experimenteren met de snelheid en opties zelf kunt bepalen wat de structuur van je gerecht zal zijn. Hierdoor maak je in een keer een lekkere appel puree voor je peuter waarna je de rest van je ingrediënten verwerkt tot sap of een smoothie.

Aangezien de beker van deze smoothie blender ook in de magnetron kan, warm je dit hapje eenvoudig op wanneer je kindje dat prefereert.

De beker waarin je je ingrediënten mengt verander je met de bijgeleverde deksel tot een drinkfles terwijl het feit dat je ook strooi deksels bij dit product krijgt, het tot een geliefd multifunctionele blender maakt.

Waarom is deze blender op de derde plaats van onze top vijf blender to go lijst?

Net als de overige blenders op onze lijst raden we je de KitchenBrothers Smoothie Blender aan omdat:

 • Het ondanks zijn kleine formaat in staat is om alle basis handelingen van een grotere blender te verrichten.
 • De prijs van slechts €32,99 zegt niets over de kwaliteit van deze mixer omdat het vrij lang mee gaat als je het op de juiste manier gebruikt;
 • De vormgeving een echte blikvanger in je keuken is;
 • Je het zowel op de hand als in een vaatwasser kunt reinigen;
 • Je gerechten ook gemakkelijk in de magnetron kunt opwarmen; en
 • Het geen lawaai maakt bij het blenden.

Behalve deze redenen is het feit dat de blender bij overbelasting zichzelf uitschakelt, voor ons ook een goede reden om het je als onze derde keus aan te raden.

4. MOA Special Edition Champagne Blender Krachtige Blender

Talm je in de ochtend met het maken van je smoothie omdat je je huisgenoten niet wilt wakker maken met het geluid van je blender? Dan is de MOA Special Edition Champagne Blender, dé machine die je nodig hebt.

Ondanks de 1000 watt motor valt het geluid dat deze blender produceert erg mee. Zelfs wanneer je het op de hoogste stand gebruikt om de ingrediënten van je power drankje samen met ijsblokjes te crushen, stoort het personen in je directe omgeving niet.

Dit is echter niet de enige reden waarom deze blender to go op onze top 5 lijst staat. Lees gauw verder om erachter te komen wat er toe bij draagt dat andere smoothie liefhebbers de voorkeur geven aan dit apparaat.

De vormgeving

Ja, we weten dat je bij het zoeken naar een blender ook kijkt naar het uiterlijk. Het oog wilt ook wat en je blender moet natuurlijk ook “inblenden” met je overig keukengerei. Ongeacht het feit of je het een permanente plek op je aanrecht geeft of het opbergt op een van je legplanken, wil je beslist geen blender dat bij alles afsteekt. Gelukkig heeft dit bedrijf daar ook goed over na gedacht.

Deze blender is met zijn 30 x 16 x 16 centimeter omvang nogal robuust, wat door de afgeronde hoeken toch nog elegant oogt. De vier neutrale maar toch modern ogende kleuren, zwart, zilver, beige en blauw… waaruit je kunt kiezen, zorgen ervoor dat deze keukenmachine gelijk je keuken opfleurt.

Een glazen meng kan bij deze blender voor smoothies

De MOA Special Edition Champagne Blender heeft een glazen meng kan, waardoor haar totaal gewicht op 3590 gram komt. Het is dus een vrij zwaar keuken apparaat dat je het beste neerzet op een permanente plek op je eettafel, aanrecht of kook eiland.

Zo voorkom je dat je het bij het balen van een hoge legplank… of uit je keukenkast per ongeluk laat vallen. Doordat er nopjes aan de onderkant zitten, staat het stabiel ook wanneer je je blender aan het werk zet.

Indien je gewend bent om je kan in tegengestelde richtingen vast of lls37 te draaien, zal je wel even moeten wennen aan het feit dat je dat bij deze blender beide op dezelfde manier doet.

Gelukkig krijg je dat vrij snel door waarna je al gauw de lekkerste en gezondste eiwit smoothies kunt uitproberen. Lees ook: wat zijn de beste eiwitshakes>>>

Hierna reinig je zowel je kan als de zes roetsvrij stalen mesjes gemakkelijk in je vaatwasser.

Waarom kiezen voor dit model blender voor je eiwitshakes

Het bedrijf MOA staat bekend om het vervaardigen van apparaten die behalve mooi vorm gegeven ook degelijk zijn. Dat is ook bij deze blender het geval. Dat dit merk geliefd is bij velen blijkt ook uit de vele recessies en goede beoordeling bij hun andere apparaten.

Kies niet alleen voor de. MOA als je van smoothies houdt waarin je geen stukjes van je ingredienten terug vindt, maar ook als je graag je ijs crushed voor je koele drank tijdens warme zomer dagen.

Om de prijs hoef je het niet te laten. Deze krachtige beste koop blender die behalve een mooie vorm ook niet luid werkt, alle type ingrediënten aankan en gemakkelijk te gebruiken is, bestel je voor slechts € 41,99

Een kwalitatief product met een zacht prijsje dat de nummer vier positie op onze lijst ruimschoots verdiend.

5. Beste koop blender de Magic Bullet van NutriBullet

De laatste blender voor smoothies op onze top vijf lijst is de Magic Bullet van NutriBullet. Voor deze beste koop blender geldt dat het wel klein is maar je heel veel werk uit handen neemt in de keuken.

Je kunt er je groenten mee hakken of snijden en voor het maken van een smoothie kun je zonder veel problemen de ingrediënten malen, kloppen of blenderen.

Aangezien je met de bijgeleverde attributen verschillende structuren van je groenten en fruit kunt maken maak je eerst een lekker hapje voor je baby klaar om daarna dezelfde mix door te verwerken tot je eigen heerlijke smoothie. De inhoud is ongeveer een halve liter.

Ook bij deze blender on the go gebruik je beker om je smoothies, snacks of sauzen te bereiden. Je sluit ze af met de bijgeleverde deksels waarvan er eentje is met een handige drink flip top. De overige deksels voorkomen dat de inhoud uit de fles lekt of kun je gebruiken voor het strooien van bijvoorbeeld je sausje.

De Magic Bullet heeft een afmeting van 28 bij 15 bij 15 centimeter. Je hebt daardoor niet veel ruimte nodig om deze beste blender op onze lijst op te bergen. Ook hoef je je gezonde eetgewoonten niet te onderbreken als je om vakantie gaat omdat dit apparaat met gemak in je bagage past.

Doordat het op de roesvrijstalen mesjes na van kunststof is vervaardigd, valt het gewicht van de Magic Bullet reuze mee.

Waarom we deze blender to go de laatste plek op onze top vijf lijst gunnen?

Behalve om de prijs van slechts €49,95 zijn we van mening dat deze blender een plek op onze lijst verdient omdat:

 • Het je in staat stelt om alle basis handelingen van een mixer en blender te verrichten. Je kunt gewoon alles dat je wenst klaar te maken met deze machine doen;
 • Je smoothies zo gemixed en meegenomen is met dit product;
 • De 200 watt motor zwaar genoeg is voor het ondermeer hakken, malen, snijden van je ( half bevroren) ingrediënten;
 • De bijgeleverde deksels van deze beste blender helpen je om je gerechten vers te houden;
 • Het niet veel ruimte in beslag neemt; en
 • De bediening eenvoudig is.

Als je dus graag één van de beste blender hebt waarmee je alles kunt doen, raden we je deze blender van NutriBullet van harte aan.

Blender kopen is met deze lijst beslist gemakkelijk. Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top