10 tips om gezonder en goedkoper te leven

10 tips om gezonder en goedkoper te leven

Gezonder leven is natuurlijk iets wat je voor langere tijd kan doen. Daarbij denken veel mensen dat een gezonder leven, vaak heel veel geld kost. In de praktijk hoeft dat helemaal niet het geval te zijn. Je moet alleen de juiste keuzes maken als jij gezonder wilt leven.

Doe de frituurpan de deur uit

De frituurpan is een van de grootste boosdoeners en is tegenwoordig ook helemaal niet meer nodig. Natuurlijk is af en toe een patatje geen boosdoener, maar dit kan op een veel verantwoorde manier. Een airfryer verbruikt 70% vet wat natuurlijk een stuk gezonder is. Op deze manier kan je af en toe toch een snack nemen.  

Een leuke bijkomstigheid is dat je ook nooit meer je frituurvet hoeft te vervangen. 

Sport buiten of in huis

Sportscholen kosten al gauw 50 euro per maand en is daarmee een flinke kostenpost. Maar gelukkig heb je veel alternatieven die nauwelijks iets kosten.

Ga bijvoorbeeld iedere dag een wandeling maken in je pauze. In een half uurtje kan je makkelijk een paar km lopen wat direct een positief effect op je gezondheid hebt. Je bent ten eerste buiten en ben even lekker in beweging.

Maar ook simpele dingen als vaker de fiets pakken of een grote wandeling maken met de hond hebben direct een positief effect. Doe je dit met een smartwatch dan zi je direct je sportprestatie, super leuk!

Wil je meer echt sporten dan zijn er tegenwoordig ook veel leuke thuis sportvideo’s. Youtube staat vol met personal trainers die gratis trainingen geven. Vaak heb je aan een matje en wat gewichten al voldoende om mee te doen. Bekijk hier de beste tablet korting om goedkoop makkelijk overal te kunnen sporten.

Drink meer water

Per dag moet je minimaal 2 liter water drinken, maar veel mensen drinken liever wat anders. Suikerhoudende dranken worden nog steeds massaal verkocht. Zonde van de caloriën die je binnenkrijgt, want als je water leert drinken dan wil je niet meer anders. Het grote voordeel van water is dat er geen calorieën in zitten en dat het nauwelijks iets kost.

Eet minder vlees

Vlees zit vol eiwitten en als je sport kan dit erg belangrijk zijn. Af en toe vlees eten is dan ook helemaal niet slecht voor je, maar kies eens vaker voor een vegetarische maaltijd. De kosten van vlees zijn het afgelopen jaar ruim 15% duurder geworden. Blijven deze prijsstijgingen oplopen dan wordt vlees absoluut een luxeproduct.

Niet alle gezonde producten zijn gezond

Het supermarkt staat vol met gezonde producten, maar een groot deel helemaal niet zo gezond. Producenten weten als geen ander dat natuurlijke en gezonde producten veel beter verkopen als suikerhoudende producten. Daarom staat gezond en natuurlijk al gauw op de verpakking, het verkoopt gewoon beter.

0% vet, extra vezels en vitamine of extra omega 3 sieren de verpakkingen. Vaak zijn deze producten veel te duur en helemaal niet zo gezond als je denkt. Veel beter kan je kiezen voor goede basisproducten. Producten waar nauwelijks bewerkingen op zijn gedaan en het liefst nog vers zijn. 

Eet kleinere porties.

We zijn steeds meer gaan eten en kijken nauwelijks op van de hoeveelheid eten die we dagelijks tot ons nemen. Een goede tip is om te gaan eten van een kleiner bord. Het grote voordeel is dat je niet zoveel eten kan opscheppen, maar dat het ook veel meer lijkt. Je zult zien dat je direct minder gaat eten.

Stop met snaai halen

Je hebt vast een kast of la vol chips, koek en snoep. Wanneer jij gezonder wilt leven dan is dat het eerste wat je moet veranderen. Weg met die plek vol lekkers! Natuurlijk mag je wel eens wat lekkers nemen, maar zorg dat je het niet standaard in huis hebt. Wanneer jij je namelijk verveelt, grijp je naar de plek.

Haal bijvoorbeeld op vrijdag een zak popcorn of chips voor het weekend. Is deze op dan heb je pech. Volgende week komt er weer een nieuwe kans. Je zult zien dat je op deze manier ontzettend veel geld bespaart op snaai.

Kook vaker met seizoensproducten

Veel mensen vinden koken niet leuk, maar wil je echt gezonder gaan eten dan is goed koken wel erg belangrijk. Daarom is het verstandig om een gevarieerd aantal recepten te leren bereiden. Handig is verschillende recepten te kunnen bereiden zodat je ieder seizoen wat lekkers op tafel kan zetten.

Door seizoensproducten te gebruiken, kan je veel geld besparen. Zo zijn in de zomer de aardbeien veel goedkoper als in de winter. Andersom zijn riblappen weer goedkoper in de wintermaanden als zomermaanden. 

Je zult zien dat seizoensproducten bovendien veel vaker in de aanbieding zijn. Laat bijvoorbeeld de kortingen van supermarkten je avondeten bepalen. Super leuk, want zo ga je veel gevarieerder eten.

Less is more

Zorg dat je het leven een stuk eenvoudiger maakt. Vaak willen we veel te veel waardoor je het onnodig complex maakt. Je maakt je druk om wat andere van je vinden, wilt altijd meer en voelt je eigenlijk altijd gestrest. Doodzonde, want als jij je leven eenvoudiger maakt dan wordt het veel leuker.

Koop bijvoorbeeld veel minder spullen. Met minder spullen hoef je minder keuzes te maken, heb je minder troep en geef je veel minder uit. 

Hou aanbiedingen en tweedehands producten in de gaten

Als je iets wilt dan wil je dit het liefst zo snel mogelijk, maar soms is het beter om even geduld te hebben. Kleding, elektronica, witgoed en ander spullen komen altijd in de aanbieding. Door op de juiste momenten te kopen kan je veel geld besparen.

Nog beter als aanbiedingen, zijn tweedehands producten. Deze kosten vaak veel minder als nieuwe producten. Het grote voordeel daarnaast is dat je een product een tweede leven geeft. Duurzaam en bovendien goed voor je portemonnee. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top